Yaşları 14 ile 21 arasında değişen gençler haraç çetesi kurdu

Viyana savcılığı, dükkanlara önce saldırıp sonra koruma parası isteyen ve çoğunluğunun göçmen gençlerden oluşan 10 kişi hakkında iddianame hazırladı. Gençlerin elinde iki adet Kalaşnikof marka silah olduğu söylendi.

Yaşları 14 ile 21 arasında değişen gençler haraç çetesi kurdu

Genç çetenin, cep telefonu dükkânı sahibinden zorla koruma parası almak amacıyla geçen yıl Eylül ayında Meidling’deki bir mağazaya üç molotof saldırısı düzenlediği olayla ortaya çıkartılan çete için, Viyana savcılığı 130 sayfalık iddianame hazırladığı açıklandı.

Koruma parasını isteyen genç çetenin on üyesi mahkemede

Yaşları 14 ile 21 arasında değişen 10 sanığın mahkemede ifade vermesi gerekecek. Bunlardan altısı gözaltında. Ana sanıklar, suçun işlendiği sırada 16 yaşındaydı.

16 yaşındaki genç şu ana kadar ifade vermeyi reddetme hakkını kullandı. Çete, kundakçılığa teşebbüs, ağır gasp, kasıtlı ağır bedensel zarara teşebbüs, suç örgütü ve suç komplosu ile suçlanıyor.

Çetenin lideri olduğu iddia edilen kişinin (şu anda 17 yaşında) Çek Cumhuriyeti’nde yasaklanan top bombalarını satın aldığı ve bir suç ortağıyla birlikte bunları önce çocuk odasında, sonra da bir caminin binasının avlusunda kullandığı söyleniyor. Analiz edilen sohbetler çetenin ayrıca iki adet AK-47 Kalaşnikof silahına sahip olduğunu gösteriyor. Ancak polis yalnızca çalışır durumda bir salahı ele geçirebildi.

Cep telefonu dükkânı sahibi genç çeteyi ihbar etti

Sanıklar, 8 Eylül 2023’ten bu yana Steinbauergasse’de bir cep telefonu dükkânı sahibini önce dükkanına molotof kokteyli atarak terörize etti. Daha sonra mağazaya baskın düzenlediler ve mali taleplerini karşılamak için havai fişek kullandılar. İş adamının yeniden huzura kavuşması için onlara 25 bin Euro haraç ödemesi gerekiyordu. Ancak adam bunun yerine polise gitti.

On sanığın ne zaman yargılanacağı henüz belli değil. Savunma avukatlarının savcılığa karşı şikayette bulunmak için 14 günleri var ve bu şikayetin ardından Viyana Yüksek Bölge Mahkemesi’nin (OLG) ilgilenmesi gerekecek.| ©DerVirgül

Yayınlama: 21.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.