Deprem bölgesine bir kurtarma ekibi de Vorarlberg eyaletinden

Avusturya’dan Türkiye’de meydana gelen deprem bölgesine Vorarlberg eyaletinden kurtarma ekipleri yola çıktı. Bu Avusturya’nın bölgeye gönderdiği ikinci ekip.

Deprem bölgesine bir kurtarma ekibi de Vorarlberg eyaletinden

Avusturya Silahlı Kuvvetleri’nin afet yardım unsuru, Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi [AFDRU], depremin ardından hayatta kalanları arayacak olan, Binbaşı Lindenberg liderliğinde, 77 erkek ve 3 kadından oluşan birlik gönderdi.

Bunların 68’i asker, 6’sı sivil ordu dağ rehberi ve 6’sı köpekleriyle birlikte sivil arama köpeği bakıcısı ve arama uzmanı. Ana kuvvetlerin sivil nakliye uçağı ile Türkiye’ye gidecek olan birlik, beraberinde 25 ton malzeme götürdüğü belirtildi.

İkinci ekip Vorarlberg’den

Bu sabah Vorarlberg eyaletinden ikinci bir kurtarma ekibi, arama köpekleriyle birlikte afet bölgesine yardım etmek üzere Türkiye’ye doğru yola çıktığı bildirildi.

Türkiye’nin Bregenz Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada, “Bu sabah Vorarlberg’den arama köpekleriyle birlikte afet bölgesine yardım etmek üzere Türkiye’ye doğru yola çıkan Avusturya Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı kurtarma ekibine değerli katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür ediyoruz.” Dendi. | © DerVirgül

Yayınlama: 07.02.2023
Düzenleme: 07.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.