Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi Türkiye’ye gitmek için yola çıktı

Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi [AFDRU] askerleri, deprem bölgesine gitmek için Linz havalimanından askeri bir uçakla yola çıktığı bildirildi. Birliğin, beraberinde 25 ton malzeme götürdüğü belirtildi.

Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi Türkiye’ye gitmek için yola çıktı

Avusturya Başbakanı Nehammer [ÖVP], Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle yerel yardım kuruluşlarına Afet Fonu’ndan 3 milyon Euro ve Federal Ordu’dan kurtarma çalışmalarına katılacak personel gönderileceğini duyurmuştu.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer [ÖVP] yaptığı açıklamada, “Depremlerin ardından bugün Türkiye ve Suriye’den bize ulaşan korkunç fotoğraflar, ciddi hasar ve çok sayıda can kaybı olduğunu gösteriyor. Düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Bu zor durumda halkın yanındayız” ifadesini kullandı.

Nehammer ayrıca, “Depremin büyüklüğü yıkıcı. Avusturya, yerel yardım kuruluşları için Yabancı Afet Fonu’ndan 3 milyon Euro sağlayacak ve yarından itibaren Avusturya Silahlı Kuvvetlerine bağlı 80’den fazla asker deprem bölgesinde kurtarma operasyonlarında destek verecek” dedi.

Birlik bugün yola çıktı

Avusturya Silahlı Kuvvetleri’nin afet yardım unsuru, Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi [AFDRU], depremin ardından hayatta kalanları arayacak olan, Binbaşı Lindenberg liderliğinde, 77 erkek ve 3 kadından oluşan birlik gönderdi.

Bunların 68’i asker, 6’sı sivil ordu dağ rehberi ve 6’sı köpekleriyle birlikte sivil arama köpeği bakıcısı ve arama uzmanı.

Ana kuvvetlerin sivil nakliye uçağı ile Türkiye’ye gidecek olan birlik, beraberinde 25 ton malzeme götürdüğü belirtildi. | © DerVirgül

Yayınlama: 07.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.