Barların, içki artıklarını diğer müşterilere sattığı tespit edildi

Yunanistan’daki popüler bir parti ve tatil yerinde barlara yapılan vergi baskınları, barmenlerin müşterilerden arta kalan içkileri başkalarına shot olarak verdiğini ortaya çıkardı.

Barların, içki artıklarını diğer müşterilere sattığı tespit edildi

Yerel medyada çıkan haberlere göre yetkililer, yabancı turistler arasında popüler bir parti güzergahı olan Korfu’nun güneyinde yer alan Kavos’taki işletmeleri sıkı denetime tabi tutuyor.

30 Ağustos’la 1 Eylül arasında, Bağımsız Kamu Gelirleri İdaresi (AADE) ve gümrük denetçileri, vergi kaçakçılığı suçlarını ve tağşiş edilmiş içecekleri kontrol kapsamında Kavos’taki birkaç bar ve restorana baskın düzenledi.

Operasyon esnasında, barmenlerin müşterilerin bıraktığı içecekleri bir kaba doldurduğu ve daha sonra bunları diğer turistler için shot hazırlarken kullandığı tespit edildi.

Yetkililer ayrıca bölgedeki 7 yemek işletmesinin ürün parti numarası işaretlerine sahip olmadığını tespit etti. Bu durum söz konusu işletmelerin muhtemelen tağşiş edilmiş yasadışı veya kaçak alkol servisi yaptığı anlamına geliyor.

Test için Yunanistan Devlet Genel Kimya Laboratuvarı’na 8 numune gönderildi.

Restoran ve barların fatura düzenleyip düzenlemediğini de kontrol eden denetçiler, 26 yerel işletmenin toplam değeri 267 bin 418 euro olan en az 40 bin 578 faturayı kesmediğini tespit etti.

Bu bulgular nedeniyle para cezasına çarptırılan en az 28 işletme 48 saatliğine kapatıldı.

Yerel basına göre yetkililer Yunanistan’daki diğer turistik bölgelerde de halihazırda benzer kontroller gerçekleştiriyor.| The Independent

Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.