“Allahu Ekber” Diyerek Kiliseye Saldırı Yalan Mı?

Viyana’da yaklaşık 50 Türk gencinin tekbir getirerek kiliseye saldırdı iddialarını araştırdık. Virgül’ün ulaştığı sonuç: Büyük bir yanlış anlama var…

“Allahu Ekber” Diyerek Kiliseye Saldırı Yalan Mı?

Adem Hüyük 

İçişleri Bakanlığı’na göre, Viyana-Favoriten’de 20 Türk perşembe akşamı Reumannplatz’da buluştu. 

“Allahu ekber” diye bağırdılar ve Viktor-Adler-Markt’a doğru yürümeye başladılar. 

Polis, hızla müdahale ederek kalabalığı dağıtmayı başardı.

Bu olaydan yaklaşık iki saat sonra tekrar polis alarma geçtiği belirtilerek, yaklaşık 50 gencin, (muhtemelen Reumannplatz’dakilerle aynı) Antonsplatz’daki kiliseye girdikleri ileri sürülerek, kilisenin oturaklarına zarar verdikleri iddia edildi. 

İlgili Haberler:

► Avusturya İçişleri Bakanlığından Birimlere ‘’Terör’’ Uyarısı

► İçişleri Bakanlığı | Viyana’da 50’ye Yakın Genç “Allahu Ekber” Diyerek Kiliseye Yürüdü

► Bakanlıktan Birimlere ‘’Terör’’ Uyarısı | Aynı Gün Kiliseye “Allahu Ekberli” Saldırı | Tamamen Tesadüf mü? | Ben Oradaydım

 Viyana Başpiskoposluğu | ‘’Gençlerden Oluşan Bir Çete Tarafından Taciz Ediliyoruz’’

Tek Bir Tanık Yok 

Cuma gününden beri haberin arka planını araştırmaya koyulup, bölge yaşayan onlarca kişiyle görüştük. 

Her şeyden önce, Perşembe günü saat 18.00 ila 20.00 arasında bizzat ben Reumannplatz’da idim. 

Reumannplatz parkını kendilerine sürekli mesken eyleyen mevsimlik işçilerle görüşmemiz, yine Reumannplatz’da günün neredeyse 20 saati açık olan dönercilerin, iki vardiya çalışanları yaptığımız görüşmeler sonrasında, hiçbir tanık, konuyla ilgili hiçbir bilgi bulmadık. 

Öte yandan, saldırıya uğradığı söylenen kilisenin papazıyla görüşme talebimizde, karşılık bulmadı. 

Viyana’nın en kalabalık caddesi olarak bilinen Favoriten, ve onun üzerindeki Reumannplatz’da 30 kişilik bir grubun tekbir getirerek bağırması ve polisin onları dağıtması olayını, kimselerin görmemesi, akıllara hayali bir saldırı kurgulandığını getirmekte. 

IGGÖ Çiçek Bıraktı 

Cumartesi günü St.Anthony of Padua Katolik Kilisesi önüne gelen Avusturya İslam Cemaati mensupları, kilisenin giriş kapısına çiçek koydular. 
İGGÖ mensupları ve cevrede bulunan Türkiye kökenli derneklerin ortak görüşü, böyle bir saldırının yaşanmış olması imkansız. 

© Bild: virgül 

Almanca Bilmeyen Papazın Korkusu 

Araştırmalarımıza göre, Antonsplatz her türden göçmen çocuk ve gençlerinin bir araya geldiği ve çeşitli spor aktivitelerinin yapıldığı alan. 
Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, gençler futbol maçları esnasında, gol attıklarında “Allahu ekber” diye bağırdıkları yönünde. 

Kilise papazının Romanyalı olması ve Almanca bilmemesi, gençlerin kilise içerisinde ve kilise kapısında zaman zaman tekbir getirmeleri, papazı, Fransa olaylarının da etkisiyle korkuttuğu varsayılıyor. 

© Bild: virgül 

Reumannplatz’da Polis Barikatları 

Öte yandan, cumartesi günü Reumannplatz’da polis barikatlarının konuşlandırıldığı görüldü. 

Hiç kimsenin görmediği ve duymadığı tekbir getiren 20 kişilik Türk gençlerinin tekrardan, olası bir toplanmaya karşı konuşlandırılan barikatlar, Avusturya medyasının ortaya attığı iddiaları güçlendirmek için yapıldığı, tarafımızca yorumlanmaktadır. 

Sonuç: 

Gençlerin kültürel alışkanlıkları, enerjileri aracılıyla dışarı vurulmuş, Fransa’da meydana gelen olaylardan etkilenen papaz bunu tehdit olarak algılamış ve polisi aramıştır.

Bu durumdan vazife çıkartan medya ise, suni gündem yaratarak hayali bir grup yaratarak, Müslüman gençlerinin kiliseye saldırdığı yalanını ortaya atmıştır. 

Şayet biz yanılıyorsak, bu gençleri gören ve duyan kim varsa, bildiklerini anlatmalarını talep ediyoruz.|virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 31.10.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.