Nehammer | “Halifelikte yaşamak istiyorsanız Avusturya’yı terk etmelisiniz!”

Nehammer | “Halifelikte yaşamak istiyorsanız Avusturya’yı terk etmelisiniz!”

| Adem Hüyük

Avusturya ile Türkiye arasında 15 Mayıs 1964 yılında imzalanan işgücü anlaşması [Abkommen zwischen der Republik Österreich und der Türkischen Republik über die Anwerbung türkischer Arbeitskräfte und deren Beschäftigung in Österreich]

Bizler 60. Yıl kutlamaları derdine düşerken, körler ve sağırları oynadığımız Avusturya siyasetinin en tepesi, göçmenlerin kalbi olan 10. Viyana Bölgesi Reumannplatz’ı ziyaret etti.

Başbakan Nehammer Viyana-Favoriten ilçesindeki Reumannplatz’ı ziyaret etti ve alınan tedbirlerin tam bir başarılı olduğunu söyledi. Zira bölge uzun zamandır polisin ablukasında ve “Silah Yasağı” yasası uygulanmakta. Yasanın sokaktaki karşılığı, çakı bile taşımak yasak olmasıdır.

AB seçimlerine az bir zaman kala ÖVP, sert açıklamalarla atağa geçiyor. Yayınlanan yeni bir Nehammer motifi, “Halifelikte yaşamak istiyorsanız Avusturya’yı terk etmelisiniz!” diyor. “Göçmenler bizim yaşam tarzımıza saygı duymalı ve ona uyum sağlamalı, tam tersi değil!”

Şansölye bu açıklamanın ardından Reumannplatz’ta giderek basına açıklamalarda bulundu. Bir dizi şiddetli saldırının ardından Nisan ayı başında burada büyük bir silah yasağı bölgesi kuruldu. İlk beş haftada bölgede iki olay resmi kayıtlara geçti dedi.

Açıklanan temel eylemler halihazırda caydırıcı bir başarı sağladı mı?

Şansölye Karl Nehammer, bir başka önemli kampanya vesilesiyle medya temsilcilerinin önünde buna net bir evet ile yanıt verdi. Yalnızca Favoriten’de gençlik suçları özel birimi tarafından toplamda 74 tutuklama gerçekleştirildi, 190 rapor sunuldu ve dokuz bıçağa el konuldu. Sonuç olarak suçlar genel olarak yüzde 60 civarında azaldı dedi.

Nehammer, “Demokraside şiddetin yeri yoktur. Avusturya’da halifeliğin yeri yoktur” diye tekrarladı.

Şansölye Karl Nehammer’in işaret ettiği etnik grup, 60. Yılını kutlayan Türkiye göçmenleri değildi. Ancak bu söylemler bir önceki Başbakan Kurz tarafından Türkiye göçmenlerinin yer aldığı camiler için sarf edilmişti.

Peki ne değişti?

Türkiye göçmenlerinin yer aldığı camiler İslam devleti istiyordu da vaz mı geçti?

Yoksa bu bir siyasi kazanç elde etmek için ortaya atılan bir söylem miydi? | ©DerVirgül

Devam edecek…

Yayınlama: 17.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.