Avusturya, İrlanda, İtalya ve İsveç’te Filistin’e destek eylemleri

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen yürüyüşte, İsrail’in Gazze’ye yönelik 6 aydır sürdürdüğü saldırılar protesto edildi.

Avusturya, İrlanda, İtalya ve İsveç’te Filistin’e destek eylemleri

İrlanda’nın başkenti Dublin’de ABD ve Almanya büyükelçiliklerinin önünde Filistin’e destek gösterileri düzenlendi. ABD’nin Dublin Büyükelçiliği önündeki gösteri, İrlanda Filistin Dayanışma Derneği, Filistin için İrlandalı Sağlık Çalışanları ve Soykırıma Karşı Anneler Derneği tarafından organize edildi. İrlandalı sağlık çalışanları, Gazze’de yaralanan meslektaşlarına dikkati çekmek amacıyla kol ve bacaklarını sargı bezleriyle sararak öldürülenleri temsilen yere yattı.

İtalya’nın başkenti Roma’da binlerce gösterici, “Filistin halkına yönelik soykırım dursun” çağrısıyla yürüdü. Farklı sivil toplum kuruluşları ve öğrenci derneklerinin desteğiyle düzenlenen yürüyüşte katılımcılar, başkentin işlek meydanlarından Piramide’den hareket etti ve tarihi amfi tiyatro Kolezyum’un önünden geçerek Vittorio Emanuele Meydanı’na ulaştı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte göstericiler sık sık, “Özgür Filistin”, “Gazze’ye özgürlük”, “Katil İsrail” ve “Hepimiz Filistinliyiz” sloganları attı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi. Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyan göstericiler İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederek acil ateşkes çağrısında bulundu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen yürüyüşte, İsrail’in Gazze’ye yönelik 6 aydır sürdürdüğü saldırılar protesto edildi. Başkentin önemli noktalarından Mariahilfer Strasse’de toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra “Soykırıma hayır”, “Acil ateşkes” ve “Özgür Gazze” yazılı pankartlar taşıdı. İnsan Hakları Meydanı’na yürüyen göstericiler, “Çocuk katili İsrail”, “Filistin’e özgürlük” ve “Gazze’yi yaşat” sloganları attı.

Yayınlama: 14.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.