Aşırı hız yaptı! Ancak devlet araca el koyamadı

Avusturya’da aşırı hız yapan araçlara 1 Mart’tan itibaren devlet el koyarak, açık artırma ile satıyor. Ancak bu sefer devlet araca el koyamadı. “Virgül” okuyucusu yaşadıklarını anlattı…

Aşırı hız yaptı! Ancak devlet araca el koyamadı

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten itibaren, Karayolu Trafik Kanunu’nda [StVO] yapılan 34. değişiklikle birlikte, hız sınırını yerel bölgelerde 80 km ve şehir dışında 90 km aşıldığında araca el konulabilecek ve ardından açık artırmayla satılacak. Yasanın yürürlüğe girdiğinden bugüne kadar motosiklet de dahil olmak üzere birçok sürücünün aracına el konuldu.

| Saloni Möbel

 

Ancak Aşağı Avusturya Eyaletinden bir sürücü şehir dışında mevcut hız sınırını 90 km aşarak yasaları ihlal etmiş, yasaya göre aracına el konulması gerekirken bu işlem yapılamamıştır.

Der Virgül’e konuşan ve isminin yayınlanmasını istemeyen okuyucumuz, hız sınırını aştığını ve polis radarına yakalandığını söyledi.

Ancak aracın kendisinin üzerine kayıtlı olmamasından dolayı, yetkililer araca el koyamadığını belirtti.

| Elitehome 

 

Böyle durumlarda yasa ne diyor?

Karayolu Trafik Kanunu’nda (StVO) yapılan 34. Değişikliğe göre, “hız sınırını yerel bölgelerde 80 km ve şehir dışında 90 km aşıldığında araca el konulabilecek ve ardından açık artırmayla satılacak. Hız yapan kişinin kendisine ait olmayan bir araç kullanması halinde, yürütme organları gelecekte en fazla 14 gün süreyle araçlara geçici olarak el koyma seçeneğine sahip olacak. Bu durumda araçlar ipotek ilan edilemez ve açık artırmaya çıkarılamaz. Bu aynı zamanda leasing veya kiralık arabalar için de geçerlidir. Bu gibi durumlarda aşırı hız yapan sürücünün ehliyetine ömür boyu araç kullanma yasağı kaydı yapılır.”

Yasal sürecin devam ettiğini belirten sürücü, araca el konulmadığını ancak ehliyetinin alındığını söyledi. |© DerVirgül

Yayınlama: 18.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.