Aşırı sağcı Martin Sellner’in Almanya’ya girişi yasaklandı

Avusturyalı aşırı sağcı “Kimlikçiler Hareketi” [Identitre Bewegung] mensubu Martin Sellner, Almanya’ya tekrar girmesi halinde sınır dışı edilmekle tehdit ediliyor. Martin Sellner geçtiğimiz yıllarda, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği binasının çatısına yan binadan geçerek, “Erdoğan, Türkleri al götür” yazılı pankart asmıştı.

Aşırı sağcı Martin Sellner’in Almanya’ya girişi yasaklandı

Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner, Almanya’ya tekrar girmesi halinde sınır dışı edilmekle tehdit ediliyor. Spiegel’den alınan bilgiye göre, Alman Federal Polisi onu aranan bir adam olarak gizli listeye ekledi.

Alman haber dergisinin cumartesi günü güvenlik çevrelerine atıfta bulunarak bildirdiği gibi, Federal Polis zaten hafta içinde dahili arananlar veri tabanına ilgili bir giriş yapmıştı.

Rapora göre, Sellner sınırda Alman yetkililer tarafından kontrol edilirse, Alman Federal Polis Merkezi ile istişarede bulunulduktan sonra kendisine daha fazla seyahat izni verilmeyebilir.

Ayrıca rapora göre Potsdam şehri, Brandenburg’daki diğer yetkililerle ve federal düzeyde Sellner’e resmi bir giriş yasağı getirilip getirilmeyeceğini inceliyor. Spiegel, bunun Potsdam göçmenlik yetkilileri tarafından dayatılması gerektiğini yazıyor. Ancak bundan önce Sellner’ın Alman yetkililer tarafından dinlenmesi gerekecek.

| “Kimlikçiler Hareketi” mensuplarının Viyana’daki bir gösterisi ve Sol grupların karşı gösterisi 

 

Potsdam toplantısı bir fırsattır

Bunun nedeni, aşırı sağcıların, sağcı muhafazakarların ve AfD yetkililerinin Kasım ayında Potsdam’da yaptığı son toplantıdır. Orada Sellner, büyük ölçekli “geri dönüş”, yani göçmen kökenli Almanlar da dahil olmak üzere milyonlarca göçmenin sınır dışı edilmesi edilmesi planlarını sundu. Sellner, 2023 yılına kadar aşırı sağcı olarak sınıflandırılan Avusturya Kimlik Hareketi’nin (IBÖ) sözcüsüydü. Potsdam’daki toplantı Ocak ayında Correctiv araştırma platformu tarafından keşfedildi ve Almanya ve Avusturya’da sağa karşı protestolara yol açtı.

Sellner cumartesi günü Telegram kanalında Almanya’ya giriş yasağına karşı yasal yollara başvuracağını duyurdu. 35 yaşındaki aşırı sağcı, “Almanya’daki yaklaşan randevularımı kesinlikle bu yüzden iptal etmiyorum” dedi.

| 2017 yılında Viyana’da Türk Büyükelçiliği binasının çatısına “Erdoğan, Türkleri al götür” yazılı bir pankart asıldı.

Martin Sellner geçtiğimiz yıllarda, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği binasının çatısına yan binadan geçerek, “Erdoğan, Türkleri al götür” yazılı pankart asmıştı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 28.01.2024
Düzenleme: 28.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.