Avusturya çapında 25 Şubat’ta sağa karşı protestolar düzenlenmesi planlanıyor

Fridays For Future 25 Şubat’ta sağa karşı mitingler ve “merkezi olmayan bir ışık denizi” çağrısında bulunuyor. Çağrı, “Demokrasiyi savun!” sloganı altında yapıldı.

Avusturya çapında 25 Şubat’ta sağa karşı protestolar düzenlenmesi planlanıyor

Sağa karşı eylemler, ilçe ve belediye binaları, belediye binaları ve simgesel yapılar da dahil olmak üzere Avusturya genelinde merkezi olmayan yerlerde gerçekleştirilecek. Fridays for Future hareketi bir kez daha “Demokrasiyi savun!” sloganı altında bu çağrıyı yapıyor.

Işık denizi kampanyası, sağa karşı merkezi olmayan bir sinyal göndermeyi amaçlıyor

Planlanan ışık kampanyası, 26 Ocak’ta Viyana, Innsbruck ve Salzburg’da düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı gösterilerin devamı niteliğinde. Fridays For Future sözcüsü Salı günü APA’ya yaptığı açıklamada “Bu çok merkezi bir eylemdi, şimdi topluluklarda sağa karşı merkezi olmayan bir sinyal göndermek önemli” dedi.

“Demokrasiyi Savun!” girişimi, “Correctiv” araştırma merkezinin 25 Kasım’da Almanya’da AfD’li politikacılar ve Avusturya’daki aşırı sağcı Kimlikçi Hareket’in eski lideri Martin Sellner’in de katıldığı bir aşırı sağcı toplantıya ilişkin ifşaatlarıyla tetiklendi. Rapora göre milyonlarca insanın kitlesel olarak sınır dışı edilmesi tartışıldı.

Fridays For Future’dan sağa karşı “güvenlik duvarı” çağrısı

Aşırılık, ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı 25 Şubat’ta ışık kampanyası düzenleniyor. Kampanyanın çağrısına göre Fridays For Future Austria bu kampanyaya öncülük ediyor. Ayrıca süper seçim yılına da atıfta bulunuluyor. “Bunlar iklimin korunmasına her şekilde karşı çıkan, iklim bilimini inkar eden ve iklim krizini çözmek için hiçbir planı olmayan aşırı sağcılardır. Bu iki krizi birlikte düşünmemiz gerekiyor,” diyor Fridays For Future Austria’dan Laila Kriechbaum. Meslektaşı Klara König ise “Bu nedenle ülkedeki tüm demokratik partileri net bir kırmızı çizgi çekmeye ve Avusturya’da gecikmiş olan güvenlik duvarını inşa etmeye çağırıyoruz” diye ekledi.

Tanıdık yüzler bir kez daha sağa karşı protestoları destekliyor

Merkezi olmayan örgütlenme çağrısına rağmen, eylemi destekleyenlerin yine tanıdık yüzler olacağı belirtildi. Fridays For Future sözcüsüne göre ayrıntılar daha sonraki bir tarihte duyurulacak. Ancak Ocak ayındaki eylemde olduğu gibi benzer destekçiler bekleyebiliriz. Mitingler Black Voices ve İnsancıl İltica Politikası Platformu tarafından ortaklaşa düzenlendi. SPÖ, Yeşiller ve aralarında Caritas, Catholic Action Austria, Avusturya Sendikalar Federasyonu (ÖGB) ve İşçi Odası’nın (AK) da bulunduğu çok sayıda kuruluş çağrıya katıldı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 13.02.2024
Düzenleme: 13.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.