Avusturya Casusluktan Yargılayacağı Feyyaz Ö.’yü Sınır Dışı Etti

Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile çalıştığını söyleyerek, Avusturya istihbaratına sığındığı ve Yeşiller Partisi Viyana Eyalet Milletvekili Berivan Aslan’a suikast düzenleme planını itiraf ettiği iddia edilen Feyyaz Ö., İtalya’ya sınır dışı edildi. Ancak Feyyaz Ö.’nün 4 Şubat’ta Viyana Bölge Mahkemesinde casusluk davası görülecek.

Avusturya Casusluktan Yargılayacağı Feyyaz Ö.’yü Sınır Dışı Etti

İtalyan vatandaşlığı olan Feyyaz Ö., Eylül 2020’de Avusturya istihbaratına teslim olarak, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı’na çalıştığını ve Berivan Aslan (Yeşiller), Andreas Schieder (SPÖ) ve Peter Pilz’e suikast düzenleyeceğini itiraf ettiği iddia edilmiş ve Avusturya istihbaratı tarafında Feyyaz Ö., gözetim altına alınmıştı. 

Feyyaz Ö.’nün, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile çalıştığını beyan ettiği yönde açıklama yapan Avusturya istihbarına karşılık, Türkiye bu suçlamaları kabul etmemişti. 

İlgili Haberler: 

► Feyyaz Öztürk’ün Avusturya İstihbaratına Teslim Olduğu İddia edildi

► Feyyaz Öztürk’ün Avusturya İstihbaratına Teslim Olduğu İddia edildi

Noel ‘den Önce Serbest Bırakıldı

Feyyaz Ö., 21 Aralık’ta serbest bırakılmasının hemen ardından Hernals’daki polis gözaltı merkezine (PAZ) götürüldü ve Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi (BAF) tarafından sorgulanmasının ardından İtalya’ya sınır dışı edildi. 

Feyyaz Ö.’nün sınır dışı edilmesi, “kamu güvenliğine yönelik büyük tehdit” ile gerekçelendirildi.

Ulusal güvenliği tehlikeye attığı varsayımı ile 53 yaşındaki Feyyaz Ö., Noel’den önce İtalyan sınırına getirildi ve İtalyan yetkililere teslim edildi – avukatı Ujvarosi Pazartesi günü APA’ya verdiği bilgiye göre, Feyyaz Ö. İtalya’dan avukatı ile iletişime geçerek iyi olduğunu söyledi. 

4 Şubat’ta Viyana’da Mahkemesi Var

Feyyaz Ö.’nün 4 Şubat’ta Viyana Bölge Mahkemesinde yapılacak casusluk davasına ne olacağı tamamen gizemini koruyor. 

Pazartesi günü APA’nın talebi üzerine, mahkeme sözcüsü Christina Salzborn, 4 Şubat’ta görülecek mahkemeyi doğrulayarak, “mahkeme tarihi doğru” dedi.

“Kamu güvenliğine yönelik büyük tehdit” olarak görülen ve sınır dışı edilen Feyyaz Ö., giriş yasağı konulan bir ülkede hakkında casusluk davası görülecek. 

Mahkemenin suçlu bulması durumunda, Avusturya’nın ilk önce giriş yasağını kaldırması gerekeceği söylendi. 

Şimdi gözler, 4 Şubat’ta Viyana Bölge Mahkemesinde yapılacak olan casusluk davasına çevrildi. |virgül 

Yayınlama: 11.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.