Avusturya Dışişleri Bakanı bugün Türkiye’ye gidiyor

Avusturya Dışişleri Bakanı bugün Türkiye’ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg [ÖVP], pazartesi günü [bugün] görüşmeler için Türkiye’ye gidecek. İki günlük ziyaretin başında Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir toplantı yapılması planlanıyor. Schallenberg salı günü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşecek.

Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, göç ve uluslararası çatışma kaynakları hakkında görüşmek üzere pazartesi günü Türkiye’ye gidiyor. İki günlük ziyaretin başlangıcında, öğleden sonra Ankara’da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir toplantı yapılması planlanıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Türkiye, AB’nin Ortadoğu’dan düzensiz göçü engelleme çabalarında kilit bir rol oynuyor” denilirken, Schallenberg’in Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile salı günü görüşeceği belirtildi.

Yerlikaya ile görüşme öncesinde Schallenberg, pazartesi öğleden sonra cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’daki mozolesini ziyaret etmek istiyor. Onun yönetimi altında genç Türkiye Cumhuriyeti, Avusturya ile bir dostluk anlaşması imzaladı. Bu yıl Viyana ve Ankara, halen geçerliliğini koruyan bu sözleşmenin 100. yılını ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan ekonomik kalkınma sırasında Türk misafir işçilerin Avusturya’ya akınının habercisi olan ikili işe alım anlaşmasının 60. yılını kutluyor.

Ziyaret öncesinde Dışişleri Bakanlığı, güvenlik politikası, göç ve Türkiye’nin bölgesel çatışmalarda arabulucu rolüne değindi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Moskova ile Kiev arasında arabulucu olarak konumlandırmaya çalışıyor ve savaşın başlamasından kısa bir süre sonra çatışan taraflar arasında doğrudan görüşmelere ev sahipliği yapıyordu. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 13.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.