Avusturya | Mahkemeden aradıklarını söyleyerek para istiyorlar

Telefonlarını, mahkemenin telefon numarasını arayan numara olarak gösterecek şekilde manipüle eden dolandırıcılar vatandaştan bilgilerini isteyerek dolandırıyor. Yetkililer böyle bir durumda ne yapılması konusunda uyarıda bulundu…

Avusturya | Mahkemeden aradıklarını söyleyerek para istiyorlar

Avusturya Adalet Bakanlığı’nın iliği departmanından yapılan açıklamaya göre, mahkeme kâtibi veya daha yüksek mevkide bir görevli gibi kendisini tanıtan dolandırıcılar, vatandaşları dolandırıyor.

Telefonlarını, mahkemenin telefon numarasını arayan numara olarak gösterecek şekilde manipüle ediyorlar. Yani sizin gördüğünüz numara, yetkili makamların numarası gibi görünüyor.

Teknik olarak bu mümkün. Der Virgül’ün yaptığı araştırmaya göre, özellikle yurt dışından dolandırıcılık yapanlar, internet üzerinden yaptıkları bir işlemle, karşı tarafa istedikleri numarayı gösterebiliyorlar.

Daha sonra mahkemenin aradığını iddia ederek ödeme talep ediyor veya banka hesap numaraları veya benzeri bilgiler istiyorlar.

Ancak, mahkemeler, savcılar veya diğer adli makamlar asla telefonla ödeme talep etmez diye uyardı yetkili makamlar.

Aranan kişiler bu telefon görüşmelerinin kendilerini baskı altına almasına izin vermemelidir denen uyarıda, telefonda para isteniyorsa görüşme derhal sonlandırılmalıdır. Gerekirse, arandığınız numarayı not edin denmekte.

Viyana Yüksek Bölge Mahkemesi, önceki tüm davalarda aramaların sahte olduğunu vurgulayarak, miktarı ne olursa olsun hiçbir koşulda ödeme kabul etmemeli ve doğum tarihiniz ve hatta banka bilgileriniz gibi hiçbir kişisel bilgiyi ifşa etmemelisiniz dedi.

Şu ana kadar dolandırıcılar bulunamadı. Muhtemelen ya yurt dışından çalışıyorlar ya da kayıtlı olmayan cep telefonlarını kullanıyorlar.| © DerVirgül

Yayınlama: 25.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.