Avusturya okullarına çocuk koruma konsepti geliyor

Avusturya okullarına çocuk koruma konsepti geliyor

Avusturya’da sonbahardan itibaren her okulun risk analizini de içeren bir çocuk koruma konseptine ve kendi çocuk koruma ekibine sahip olması gerekmekte.

2024 okul yönetmelikleri ayrıca okul binasına gelen herkes için bir davranış kuralları ve şüpheli vaka durumunda nasıl ilerleneceğine dair açık talimatlar içermektedir. Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, Eğitim Bakanı Martin Polaschek (ÖVP) de konuyla ilgili ileri eğitim için daha fazla fon sağlanacağını duyurdu.

Tedbirler çocukları şiddetten korumaya yönelik

Polaschek, tedbirlerin amacının çocukları her türlü şiddetten korumak ve öğrencilere şiddetin (fiziksel, psikolojik veya istismar) kabul edilemez olduğunu göstermek olduğunu söyledi. Okullara yönelik herhangi bir ek çalışma beklemiyor. “Çocukları korumak için bir şeyler yapmak ek bir bürokratik çaba olamaz. Bu öğretmenlerin sorumluluğundadır ve onların bu sorumluluğu üstlenmekten mutluluk duyacağını biliyorum.” Sorumlu herkesin şüphe durumunda çocuğa veya olası faile karşı nasıl davranması gerektiğini bilmesi önemlidir.

Çocuk koruma kavramlarının yasal dayanağı

Çocuk koruma kavramlarının yasal temeli bir süredir mevcut ve yönetmelik artık bunların pratik uygulamasını düzenlemektedir. Okullar, öğretmen temsilcilerinin talebi üzerine, okul yönetiminin şüpheli ve fiili istismar vakalarıyla ilgili önceki deneyimlerine dayanarak geliştirilen, çocuk koruma kavramlarına ilişkin bakanlıktan derhal bir broşür almalıdır.

Koruma konseptleri önümüzdeki eğitim-öğretim yılı boyunca geliştirilecek. Zaten bir taneye sahip olan konumların bunu yalnızca seçici olarak eklemesi gerekir. Eleştirmenler aynı zamanda çocuk koruma ekipleri tarafından da dikkate alındı: Bu görevi üstlenen öğretmenlerin çalışma saatleri azaltılacak, bunun karşılığında da daha az ders vermek zorunda kalacaklar. Özellikle küçük yerler çocuk koruma ekiplerini paylaşabilir.

Sonbahardan itibaren okullarda çocuk koruma konseptleri zorunlu olacak

Polaschek, öğretmen eğitimi üniversitelerinde (PH) okul geliştirme danışmanlığı için 20 yeni pozisyon duyurdu. Ayrıca konuyla ilgili olarak öğretim personeli ve okul yönetimi için daha fazla eğitim ve ileri eğitim sağlanması olanaklı kılınacak. | ©DerVirgül

Yayınlama: 18.05.2024
Düzenleme: 18.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.