Avusturya yabancıların aile birleşimini DNA testleriyle belirleyecek

Avusturya yabancıların aile birleşimini DNA testleriyle belirleyecek

Şansölye Karl Nehammer (ÖVP), daha sıkı kontroller ve DNA testleri yoluyla aile birleşimi kapsamında Avusturya’ya gelen sığınma hakkına sahip kişilerin sayısını azaltmak istiyor.

Nehammer pazar günü yaptığı açıklamada, “Aile birleşimini sıkı kontrollerle kısıtlayacağız” dedi. İçişleri Bakanı Gerhard Karner ve Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg’e (ÖVP) “önümüzdeki birkaç gün içinde tedbirleri etkili bir şekilde uygulama” talimatı verildiği söylendi.

“En ufak bir şüphede bile DNA testti yapılacak”

Özellikle İçişleri Bakanlığı’nın kararnamesi sıkılaştırılacak. Akrabaların kesinlikle güvenilir kanıtını sağlamak için DNA testleri giderek daha fazla kullanılacak. Başbakan Nehammer, “En ufak bir şüphe olsa bile burada suiistimal olmadığından kesinlikle emin olabilmemiz için DNA testi yapılması gerekiyor” diye vurguladı. Ayrıca, özel eğitimli belge incelemecileri daha yoğun bir şekilde görevlendirilecek. Ayrıca güvenlik yetkilileri tarafından aile bireylerine yönelik güvenlik kontrollerinin artırılması da planlanıyor.

Odak noktası Viyana

Aile birleşimi yakın zamanda öncelikle Viyana şehir yönetimi tarafından tartışıldı ve bu bağlamda sığınma hakkına sahip olanlar için ikamet şartının getirilmesi çağrısında bulunuldu. Diğer federal eyaletlerden sığınma hakkı kazanan pek çok kişinin başkente taşınması nedeniyle Viyana özellikle sıkıntılı durumda. Nisan ayının sonunda, Viyana Eğitimden Sorumlu Belediye Meclisi Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Christoph Wiederkehr (NEOS), yalnızca geçen ay aile birleşimi yoluyla 350 çocuğun Viyana okullarına kabul edildiğini bildirdi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 05.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.