Avusturya’da bahar havası | 20 dereceye kadar sıcaklıklar

Hafta ortasına kadar Avusturya’nın büyük bölümünde 20 dereceye kadar yüksek sıcaklıklar bekleniyor.

Avusturya’da bahar havası | 20 dereceye kadar sıcaklıklar

Pazartesi günü ülkenin büyük bölümünde bulutlar hakim olacak. İlk başta sadece dağlarda yer yer biraz yağmur yağacak, ancak gün ilerledikçe Avusturya’nın batı yarısında yağışlar daha sık hale gelecek. Kar yağışı deniz seviyesinden 1.200 ila 1.800 metre yükseklikte sınırlanıyor. Rüzgar sadece hafif esecek. Erken sıcaklıklar sıfır ila yedi derece arasında, günlük maksimum sıcaklıklar ise dokuz ila 14 derece arasında bekleniyor.

Salı günü güneşli hava

Salı günü, güneşli hava uzak batıda ve ayrıca kuzeydoğuda hızla etkisini gösterecek. Ancak bulutlar Salzburg, Oberösterreich, Kärnten ve Steiermark’ta daha kalıcı olacak. Burada hava yalnızca öğleden sonraları biraz daha sık gevşeyecek ve hâlâ ara sıra sağanak yağmur veya kar yağması bekleniyor. Deniz seviyesinden 800 metre ile 1.500 metre arasında doğudan batıya kar yağışı hattı oluşacak. Rüzgâr kuzeybatıdan doğuya hafif ila orta şiddette esecek. Erken sıcaklıklar: eksi bir ila artı altı derece, günlük maksimum sıcaklıklar: genellikle sekiz ila 17 derece arasında olacak.

Çarşamba günü 20 dereceye kadar

Orta derecede yüksek bir etki, hafta ortasında Çarşamba günü ülkenin çoğu yerinde bol güneşli bir hava oluşmasını sağlayacak. Gündüz gökyüzünü süsleyen ince, yüksek bulutlar ya da sabahın erken saatlerinde her yeri temizleyen sis pek sorun teşkil etmiyor. Öğleden sonraki saatlerde Alp zirveleri üzerinde ayrı ayrı kümülüs bulutları da oluşabilir. Ancak sağanak yağış eğilimi genel olarak düşük kalıyor. Rüzgâr doğudan güneye hafif ve orta şiddette esecek. Geosfer Avusturya, kuzeydoğudan batıya doğru eksi dört ila artı üç derece arasında erken sıcaklıklar ve dokuz ila 20 derece arasında günlük maksimum sıcaklıklar bekliyor.

Batı Avusturya’da yoğun bulutlar

Perşembe sabahı Avusturya’nın batısında yoğun bulutlar zaten hakimken, güneş doğu ve güneydoğuda hala geniş bir şekilde parlayacak. Ancak öğleden sonra bulutlar burada da yoğunlaşacak ve akşama kadar Vorarlberg’den Tirol ve Salzburg üzerinden doğu ovalarına ve ayrıca Alplerin doğu ucuna kadar yağmur ve sağanak yağış beklenebilir. Bu arada Konstanz Gölü’ndeki bulutlar yeniden dağılmaya başlayacak. Rüzgâr güneydoğudan batıya doğru hafif ve orta şiddette esecek. Sabah eksi 2 ila artı 6 derece, gündüz ise 11 ila 19 derece maksimum sıcaklıklar bekliyor.

Cuma günü az güneş

Cuma günü Avusturya, bol bulutlu bir fay uzantısının etkisi altına girecek. Genel olarak, güneş kendisini yalnızca biraz, çoğunlukla da ana Alp sırtının güneyinde gösterir. Parçalı bulutlarla birlikte sabah saatlerinde Alplerin zirveleri bölgesinde ilk yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Öğleden sonra yağışlar yurdun kuzey ve doğu kesimlerine de yayılacak. Kar yağışı sınırı deniz seviyesinden 2.000 metre civarındadır. Rüzgâr güneydoğudan batıya doğru esiyor ve Yukarı Avusturya’dan doğuya doğru, bazen orta şiddette esecek. Erken sıcaklıklar iki ila on iki derece, günlük maksimum sıcaklıklar on iki ila 20 derece arasında olması bekleniyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.