Avusturya’da diş hekimliği yolsuzluğuna dikkat!

Avusturya’da diş hekimliği yolsuzluğuna dikkat!

Sağlık turizmi kapsamında AB ülkelerinden çok sayıda insan diş yaptırmak için Türkiye’ye gidiyor.

Sosyal medya platformlarında yayımlanan çok sayıda reklamlarla, Türkiye’de diş yaptırmanın ucuzluğuna dikkat çekiliyor ve neredeyse Avusturya diş hekimlerinin istediği maliyetin üçte biri fiyat vaat ediyorlar.

Dişlerini Türkiye’de yaptıranların büyük bir çoğunluğu doğru tercihlerinden memnun kalırken, birçok hasta farklı nedenlerden dolayı sorunlar yaşadıklarını ileri sürmekte.

Türkiye Sağlık Bakanlığı, sağlık turizminin ciddi bir sorumluluk olduğunun farkında olunduğunu ve her türlü suiistimallerin engellenmesi için önlemlerin alındığını taaddüt ediyor.

Sağlık turizmi kapsamında Türkiye’ye olan ilgi, özellikle Balkan ülkelerindeki aynı meslek gruplarını harekete geçirmiştir.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken, haksız rekabetin yanı sıra, Avusturya Sosyal Sigortalar Kasası üzerinden yapılan aslı olmayan vaatlerdir.

Sosyal medyadan yapılan reklamlarda, diş tedavileri sonucunda çıkan maliyetin belirli bölümünün Avusturya Sosyal Sigortaları Fonu tarafından ödeniyor iddiası tamamen gerçek dışıdır.

Profesyonel bir şekilde web sitesi oluşturan ilgili diş klinikleri, Türkçe olarak Avusturya Sağlık Fonu tarafından diş tedavisinin belirli ve büyük bölümünün ödendiğini ön sayfadan sunuyor, ancak sayfanın tıklanmasıyla, açılan sayfa sizi Bulgaristan’da bir diş kliniğine yönlendiriyor.

Avusturya Sağlık Fonu’na bu durumu soran Der Virgül’e verilen yanıt ise, dikkate almayın tamamen dolandırıcılıktır, yönünde oldu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 18.05.2024
Düzenleme: 18.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.