Avusturya’da trafik cezalarına zam

Avusturya’da Motorlu Taşıtlar Yasası’nda [KFG] kapsamlı bir değişiklik yapıldı. Emniyet kemeri ve kask takmayanlar, 35 Euro yerine 50 Euro ceza ödeyecek. Araç kullanırken cep telefonu kullanmanın cezası ise 100 Euro olacak.

Avusturya’da trafik cezalarına zam

Ulusal Konsey Ulaştırma Komitesi, Motorlu Taşıtlar Yasası’nda değişiklik yaptı.

Gelecekte araç kullanırken cep telefonu yasağını veya emniyet kemeri ve kask takma zorunluluğunu ihlal ettiğiniz için daha fazla ceza ödemek zorunda kalacaksınız.

Federal hükümet, Motorlu Araçlar Yasası’nda [KFG] kapsamlı bir değişiklik başlattı. Diğerlerinin yanı sıra, direksiyon başında cep telefonu yasağı veya emniyet kemeri ve kask takma zorunluluğunun ihlaline ilişkin para cezaları artırıldı.

Ayrıca sürücü kursları ve sürücü eğitmenliği eğitimi için çok sayıda yeni düzenleme yapılacak.

Cep telefonu ve emniyet kemeri ihlaline verilen cezalar artırılacak

2021 yılında Eyalet Ulaştırma Bakanları Konferansı, cep telefonu kullanma yasağının ihlal edilmesi veya emniyet kemeri veya kask yükümlülüğünün ihlal edilmesi durumunda kanunla belirlenen cezaların artırılmasını savundu.

Şu anda cep telefonu yasağı için 50 Euro, emniyet kemeri ve kask için 35 Euro kolluk kuvvetleri yetkilendirmesi için ayrılmış durumda. Etki değerlendirmesine göre bu miktarlar “caydırıcı bir etkiye sahip olamayacak kadar” düşük. Bu nedenle cezai işlem uygulanacak tutarlar 50 Euro’dan 100 Euro’ya [cep telefonu ihlali] ve 35 Euro’dan 50 Euro’ya [kemer/kask] çıkarılacaktır.

Ayrıca, cezai işlem yapıldığı esnada cezanın ödenmemesi ve havale şeklinde ilgili ihlalciye gönderilmesi durumunda cezalar daha da artarak, cep telefonu ihlali 72 Euro’dan 140 Euro’ya, kemer ve kask ihlali 72 Euro’dan 100 Euro’ya yükseltilecek.

Bu yasalar 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak.

İçişleri Bakanlığı’na göre 2022’de Avusturya genelinde 88.394 emniyet kemeri şartı ihlali kaydedildi. 130.540 sürücü araçta cep telefonu kullandığı için ihbar edildi veya olay yerinde cezai işlem uygulandı. | © DerVirgül

Yayınlama: 15.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.