Avusturyalı patronlar, yurtdışından daha fazla vasıflı işçi istiyor!

Avusturya Federal Ticaret Odaları Başkanı Harald Mahrer, hükümeti kalifiye işgücü sıkıntısıyla mücadele etmek için ek tedbirler almaya çağırdı. Türkiye’den vasıflı bir işçi, Avusturya’ya çalışmak için nasıl gelir?

Avusturyalı patronlar, yurtdışından daha fazla vasıflı işçi istiyor!

WKÖ Başkanı Harald Mahrer, “Kurier” gazetesine verdiği mülakatta, ülkemizin sorunsuz bir şekilde işleyebilmesi için 50.000 ila 70.000 arasında [Rot-Weiß-Rot-Karten] Kırmızı-Beyaz-Kırmızı oturum kartlı işçiye ihtiyaç olduğunu belirtti. Hükümetin planlarına göre 2027 yılına kadar her yıl en az 15.000 üçüncü ülke vatandaşına bu tür çalışma izinleri verilecek.

Mahrer için 15.000 kırmızı-beyaz-kırmızı kart çok az

Mahrer, “200.000 boş pozisyonun olduğunu ve yaşlanan bir toplum nedeniyle önümüzdeki 15 yıl içinde 300.000 ek işe ihtiyacımız olacağını biliyorsam, bunu görmezden gelemem” dedi. Avusturya Federal Ticaret Odaları Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkede köklü bir yabancı sızma korkusu var. “Şimdi Kırmızı-Beyaz-Kırmızı Kart gibi bir enstrümanı alıyoruz ve kimsenin çıldırmayacağı umuduyla buna 15.000 rakamını ekliyoruz.”

Mahrer komşu ülkeye atıfta bulunarak Almanya’nın “bu insanları ülkeye getirmek için Batı Balkanlar’daki birliklerini bir gecede üçe katladığını” söyledi. Avusturya Federal Ticaret Odaları Başkanı, “Bu insanları işgücü piyasasının bir parçası olmaya da davet etmeliyiz” diye vurguladı. “Aynı zamanda, aileleriyle birlikte Avusturya’ya gelip burada çalışmak ve yaşamak isteyenleri de çekmeye çalışmalıyız, ellerini uzatmalarını değil” diye konuştu.| ©DerVirgül

Türkiye’den vasıflı bir işçi, Avusturya’ya çalışmak için nasıl gelir?

Avusturya’da farklı mesleklerde en az 124 bin pozisyon başvuruya açık. Ülke, AB dışından gelecek olan işçilerle bu açığı kapatmak istiyor. Türkiye’den bir meslek sahibi nasıl gelebilir? Bütün ayrıntıları için buraya tıklayınız!

Yayınlama: 23.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.