Avusturya’nın altı kurumu deprem için yardım kampanyası başlattı

Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremin ardından Avusturya’da yardım kampanyası başlatıldı. Yardım çağrıları başlatan kuruluşlar arasında Caritas, Rotes Kreuz, Diakonie, Ärzte ohne Grenzen, Arbeiter Samariterbund ve World Vision yer alıyor.

Avusturya’nın altı kurumu deprem için yardım kampanyası başlattı

Türkiye’nin güneyindeki on ili vuran 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Elbistan’da 7,5 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Şu ana dek en az 1014 kişi hayatını kaybetti, 7003 kişi de yaralandı.

Öte yandan, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde en az 810 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 315’ten fazla kişi yaralandı.

Altı yardım kuruluşu kampanya başlattı

Avusturya’nın önde gelen yardım kuruluşları, Caritas, Rotes Kreuz, Diakonie, Ärzte ohne Grenzen, Arbeiter Samariterbund ve World Vision, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Avusturya’dan yardım

Yardım kuruluşlarının yanı sıra, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer [ÖVP] yaptığı açıklamada, “Depremlerin ardından bugün Türkiye ve Suriye’den bize ulaşan korkunç fotoğraflar, ciddi hasar ve çok sayıda can kaybı olduğunu gösteriyor. Düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Bu zor durumda halkın yanındayız” ifadesini kullandı.

Nehammer ayrıca, “Depremin büyüklüğü yıkıcı. Avusturya, yerel yardım kuruluşları için Yabancı Afet Fonu’ndan 3 milyon Euro sağlayacak ve yarından itibaren Avusturya Silahlı Kuvvetlerine bağlı 80’den fazla asker deprem bölgesinde kurtarma operasyonlarında destek verecek” dedi. | © DerVirgül

Yayınlama: 06.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.