Bir dairenin aylık kamu hizmeti giderinde, Avusturya dünya lideri

Avusturya’da “85 m²’lik bir dairenin aylık kamu hizmeti gideri 326,91 Euro olarak belirlendi. Bu rakam Avusturya’yı lider yaptı. Türkiye’de ise bu rakam 54,95 Euro olarak belirlendi.

Bir dairenin aylık kamu hizmeti giderinde, Avusturya dünya lideri

Uluslararası istatistikler yapan World Statistics kurumuna göre, Avusturya’da “85 m²’lik bir dairenin aylık kamu hizmeti gideri 326,91 Euro. Bu rakamla Avusturya dünya listesinde en pahalılar arasından sıyrılarak, listenin birinci sırasına yerleşiyor.

Kamu hizmeti nedir?

“85 m²’lik bir daire için aylık kamu hizmeti faturası: Bir konut sakininin toplam alana sahip bir daire için genellikle aylık olarak ödeyeceği ortalama kamu hizmetleri maliyetini [elektrik, su, gaz, ısıtma, çöp, kanal, internet vb.] ifade eder.

Bu bilgi genellikle bütçesini planlayan veya böyle bir daireyi kiralamayı veya satın almayı düşünen kişiler tarafından, sadece kira veya ipoteğin ötesinde maruz kalacakları devam eden harcamaları tahmin etmek için gereklidir.

Buna göre Avusturya’da 85 m²’lik bir dairenin aylık kamu hizmeti gideri 326,91 Euro olarak belirlendi.

İkinci sırada olan Letonya’da bu rakam 305,44 Euro olurken, üçüncü sırada yer alan Almanya’da 298,02 Euro olarak belirlendi. Türkiye’de ise 54,95 Euro olarak kayıtlara geçti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 01.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.