Her Üç Kişiden Biri, Direksiyonda Telefon Kullanıyor

Avusturya Otoban ve Otoyol Finansmanı Kurumu’nun ‘ASFINAG’ yaptığı araştırmaya göre, trafikte tıraş ve makyaj yapanların sayısı artı. 20 yıldır yasak olmasına rağmen cep telefonu, hareket halinde vazgeçilmez durumda.

Her Üç Kişiden Biri, Direksiyonda Telefon Kullanıyor

Avusturya Otoban ve Otoyol Finansmanı Kurumu’nun ‘ASFINAG’ (Autobahnen- und Schnellstraßen- Finanzierungs-Aktiengesellschaft) yaptırdığı bir araştırmaya göre, Her üç sürücüden biri direksiyonda cep telefonuyla meşgul oluyor.

Araştırmalara yanıt veren sürücülerin yarısı, bir yıl içerisinde cep telefonuyla ilgilendiklerinden dolayı, ani fren yaptıklarını belirttiler.

Foto: ASFINAG

Katılımcıların beşte biri, cep telefonu kullandıklarından dolayı, ani şerit değiştirmek zorunda kaldıklarını belirttiler.

Yüzde 29’u, cep telefonunun dikkat dağıtması nedeniyle, öndeki araca çok yakın mesafede yol aldıklarını bildirdi.

Foto: ASFINAG

Yüzde 24’ü, araç kullanırken, cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çektiklerini belirttiler. En çok rağbet gören fotoğraf ve video çekimleri, doğal olaylar ve özel hava koşulları olduğu söylendi.

Yoğun bir konsantrasyon gerektiren dur-kalk trafiğinde, dörtte biri cep telefonunu alıyor. En yaygın sebep: birisine daha sonra da gönderile bilinecek bir mesaj göndermek.

Ayrıca, sürüş sırasında katılımcıların dörtte biri navigasyon sistemini çalıştırıyor.

Foto: ASFINAG

Öte yandan, araç kullanımı sırasında, makyaj, tıraş ve saç düzenleme de hızla artıyor.

Özenli araç sürücülerinin bir saniyelik tepki süresine sahipken, ilgisini cep telefonuna yoğunlaştıran sürücünün, tehlikeyi tespit etmek için birkaç saniyeye ihtiyacı oluyor. (virgül.at)

Yayınlama: 11.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.