İsrail hükümeti Avusturya’ya seyahat edilmemesi konusunda uyardı

İsrail hükümeti Avusturya’ya seyahat eden vatandaşları için tehlike seviyesini yükseltti. Bu, toplam beş seviyenin ikincisidir. Gerekçe olarak nefret söylemi, saldırı girişimleri ve antisemitizmde önemli bir artış olması gösterildi.

İsrail hükümeti Avusturya’ya seyahat edilmemesi konusunda uyardı

Ülke genel olarak seyahat tavsiyelerini ayarladı ve diğerlerinin yanı sıra Almanya, Fransa ve İngiltere için de daha yüksek uyarı seviyeleri yayınladı. Gazze savaşının başlangıcından bu yana durumun düzenli olarak değerlendirildiği belirtiliyor. Daha fazla tehdit tespit edilmiştir deniliyor. İsrail Ulusal Güvenlik Personeline göre, birçok bölgede kışkırtma, saldırı girişimleri ve antisemitizmde önemli bir artış olmuştur. İran ve müttefikleri dünya genelinde İsrail ve Yahudi hedeflerine yönelik saldırı girişimlerini arttırmaktadır.

Karşılaştırma yapmak gerekirse: Avusturya ve diğer Avrupa ülkeleri, örneğin savaştan zarar görmüş Ukrayna ya da Namibya ve Kongo gibi bazı Afrika ülkeleriyle aynı seviyededir. Beş uyarı seviyesinden en yüksek olanı şu anda hiçbir yerde uygulanmıyor, ancak ikinci en yüksek seviye Bangladeş, Malezya, Umman, Sudan ve Tunus gibi dünya çapında birçok ülkede uygulanıyor. Buna karşılık Avusturya Dışişleri Bakanlığı Ekim ayı ortasında İsrail’in bazı bölgeleri için kısmi bir seyahat uyarısı yayınladı.

İsraillilere ne yapmaları tavsiye ediliyor

İsrail vatandaşlarına gidecekleri yerleri dikkatle seçmeleri ve ihtiyati tedbirler almaları tavsiye edilmektedir. Örneğin, İsrail ve Yahudi kimliğini açıkça gösteren hiçbir sembol sergilenmemelidir. Buna ek olarak, Ulusal Güvenlik Personeli Arap ülkelerine seyahatin tamamen ertelenmesini önermektedir.

Bu arada Viyana’da yeni bir poster kampanyası antisemitizme dikkat çekiyor. Kampanya Eva Kahan Vakfı, girişimci Sandra Berkson ve diğer birçok Avusturyalı sanatçı tarafından destekleniyor. “Bir daha asla şimdi!” yazılı afişte 7 Ekim’den bu yana Hamas tarafından rehin tutulan yaklaşık 200 kişinin yüzleri yer alıyor.

Kendisi de Yahudi olan yazar Doron Rabinovici sunumda “Burada ne olduğuna dair hala hiçbir fikrimiz yok” dedi. Aktör Cornelius Obonya ise “Hiçbir şey – hiçbir siyasi durum, hiçbir tartışma Yahudi vatandaşlara yönelik bir katliamı haklı gösteremez” dedi. Herkes gözlerini dört açmalı ve antisemit söylemler ya da eylemler gördüklerinde “ayağa kalkıp konuşmalı” diye devam etti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 04.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.