Sadece bir yılda Avusturya’dan 12.900 kişi sınır dışı edildi

Perşembe günü İçişleri Bakanı Gerhard Karner, 2023’teki sınır dışı işlemlerinin değerlendirmesini yaptı. Karner, bunun “sınır dışı etme yılı” olduğunu söyledi.

Sadece bir yılda Avusturya’dan 12.900 kişi sınır dışı edildi

İçişleri Bakanı Gerhard Karner (ÖVP), perşembe günü Avusturya’nın geçen yıl gerçekleştirdiği sınır dışı etme olaylarını değerlendirdi. Sayı 12.900 civarında; Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi kurulduğundan bu yana hiç bu kadar çok sayı olmamıştı. Bu trend bu yıl da devam edecek. Şubat sonu itibarıyla 2.000’den fazla kişi Avusturya’dan sınır dışı edilmiştir dendi.

Güvenilir, adil ve katı bir sığınma ve göç politikası aynı zamanda sınır dışı etmeyi de gerektiriyor; tüm tarafların uzmanları bu konuda hemfikir ve Karner bu konuda geniş bir fikir birliği görüyor. Bu transferlerin ülke dışına gerçekleştirilmesi sorumlu makam ve birimlerin sorumluluğunda olduğu vurgulandı.

Yasadışı göçe karşı ek önlemler

İçişleri Bakanı, sınır dışı etmeler, sığınma hakkının kötüye kullanılması, yasa dışı göç ve insan kaçakçılığına karşı mücadelede alınması gereken birçok önlemden yalnızca birisi diye konuştu.

Bu sadece sınır noktası kontrolleriyle (yani doğrudan sınırda yapılanlarla) ilgili değil, aynı zamanda sınır bölgesi kontrolleri olarak da adlandırılan kontrollerle de ilgili. İçişleri Bakanı Macaristan’la birlikte yürütülen “Fox Operasyonu”ndan bahsetti.

Karner bu işbirliğinin başarılı olacağını göstermek için çeşitli rakamlar kullandı. 2023 yılında 725 kaçakçı şüphelisi tutuklandı. Bu “tutarlı kontroller” sayesinde “kaçakçıların Avusturya’dan uzak durduğunu” görebiliyoruz. 2023 yılında Burgenland’da yalnızca Ocak ve Şubat aylarında 3.296 yasadışı sınır geçişi yaşandı. Bu yılın aynı döneminde bu türden yalnızca 154 olay kaydedildi. Karner, bu rakamların “kutlamak için bir neden değil”, daha çok çalışmaya devam etmek için bir emir olduğu sonucuna vardıklarını vurguladı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 21.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.