SPÖ Lideri Rendi-Wagner istifa etti

Avusturya Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Federal Başkanı Pamela Rendi-Wagner istifa etti. Rendi-Wagner, ön seçimde kaybedersem istifa ederim demişti…

SPÖ Lideri Rendi-Wagner istifa etti

Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Federal Başkanı Pamela Rendi-Wagner, parti liderliği yarışında ön seçimde aldığı yenilgi nedeniyle genel parti kongresine gitmeden istifa etti.

Dün yapılan SPÖ üye anketinin sonucuna göre, Babler yüzde 31.5, Rendi-Wagner ise yüzde 31.4 oy aldı. Burgenland Valisi Hans Peter Doskozil, parti başkanlığı ve yaklaşan üst düzey adaylık için yapılan SPÖ üye anketini kazandı. Burgenland valisi oyların yüzde 33,7’sini aldı.

SPÖ Genel Başkanı Pamela Rendi-Wagner sözünü tuttu: Parti üyeleriyle yapılan ön seçimde kaybedersem, istifa ederim demişti.

Rendi-Wagner 3 Haziran’da Linz’de yapılacak SPÖ parti kongresine kadar görevde kalacak.

“İlk kadın Federal Şansölye olmak istiyorum”

52 yaşındaki Rendi-Wagner ilk kez 2017 yılında büyük siyaset sahnesine adım atmış ve 8 Mart’ta Federal Şansölye Christian Kern döneminde Federal Sağlık ve Kadın Bakanı olarak atanmıştı. Hükümetin değişmesiyle birlikte yıl sonunda federal hükümetten ayrılan Rendi-Wagner, 2018 sonunda SPÖ parti başkanlığı görevini devraldı ve parti tarihinde bunu yapan ilk kadın oldu. Rendi o dönemde “bu cumhuriyetin ilk kadın başbakanı” olmak istediğini söylemişti. | ©DerVirgül

 

 

Yayınlama: 23.05.2023
Düzenleme: 23.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.