“Tüm Çalışanlardan 3G Kanıtı İstensin”

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Lideri Pamela Rendi-Wagner, gönüllü gidilen kafe ve restoranlarda, 3G kanıtı (aşı kartı, iyileşmiş olduğumuza dair kanıt ve test sonucu) ibraz ediyoruz. Ancak zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz iş yerlerinde hiçbir kanıt sunmamamız bir çelişkidir diyerek, iş yerlerinde de kanıt sunulmasını hükümetten istedi.

“Tüm Çalışanlardan 3G Kanıtı İstensin”

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Lideri Pamela Rendi-Wagner, artan enfeksiyon sayısı ve yaklaşmakta olan dördüncü korona dalgası nedeniyle, işyerlerinde 3G kuralının getirilmesi konusunda baskı yapmaya devam ediyor. Rendi-Wagner’e göre, en çok vakit iş yerlerinde bir arada geçiriliyor. 

Parti lideri Pamela Rendi-Wagner, APA’ya yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein’ın (Yeşiller) sosyal ortaklarla bir an önce görüşmesi gerektiğini söylüyor.

Şu anda, örneğin açık plan ofisler veya et işleme tesisleri için koruyucu hükümler bulunmamaktadır, özel kurallar yalnızca sağlık sektöründe veya müşteriyle bire bir iletişim kurulan alanlarda geçerlidir.

SPÖ Ayrıca İş Yerinde 3G Kuralı İçin Çağrıda Bulunuyor

Rendi-Wagner, 3G’nin (aşılanmış, test edilmiş, iyileşmiş) işyerinde kanıtlanması, yaklaşık dört milyon işçi ve yakınları için “muazzam bir güvenlik zinciri” olarak görüyor.

SPÖ lideri, gönüllü bir kafe ve restoran ziyareti için 3G sertifikasının gerekli olması, ancak iş yerinde olmaması, çok çelişkili bir durum. Asıl 3G kanıtı gereken ve daha fazla zaman harcanan iş yerlerinde sunulmasını ifade etti. 

Buna ek olarak, 3G düzenlemesi, SPÖ’nün planına göre işverenlerin hangi koruyucu önlemleri almasına ve aşı oranını yükseltmesine izin verildiği konusunda yasal netlik getirecektir. Bu bağlamda Rendi-Wagner, şirket aşılarının genişletilmesini de savunuyor.

“Daha Az Test, Daha Az Kontrol Demektir”

Rendi-Wagner, “Federal hükümet, sosyal ortakların katılımıyla işyerinde 3G’yi hızlı bir şekilde tanıtmalıdır. Süre biterse virüs yayılacak ve dördüncü dalga kontrol edilemeyecek, “dedi.

Aynı zamanda, doktor Mückstein’a yalnızca ücretsiz test yelpazesini sürdürmesi için değil, aynı zamanda Avusturya genelinde daha güvenilir PCR testleri yelpazesini genişletmesi çağrısında bulundu. 

Herkesi korumak için aşılı kişiler de düzenli olarak test edilmelidir. “Daha az test, daha az kontrol anlamına gelir. Bu kontrolden vazgeçmek tamamen yanlış olur.” Dedi. |DerVirgül

Yayınlama: 12.08.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.