Bayram tatilinde Viyana’ya gelmişlerdi…

Türkiye’den büyük bir grup bayram tatilini geçirmek için geldikleri Viyana’da gece yarısı sokakta kaldı. Çaresiz kalan grubun aklına Türk büyükelçiliğini aramak geldi…

Bayram tatilinde Viyana’ya gelmişlerdi…

Adana’da çalışma yürüten Ak Ajans kurucusu gazeteci Efsun Tekyeten’in sosyal medya hesabından Viyana’ya dair paylaşımı, kimseleri tanımadığınız ülkelerde başınıza gelebilecek olumsuz durumlarda aramanız gereken, kendi ülkenizin temsilcileridir anlayışını destekler nitelikte.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’den Viyana’ya üniversite eğitimini tamamlamak için gelen bir öğrencinin beyin kanaması geçirmesi ve buna karşın Türkiye’deki ailesinin çaresizliğini ve de bu çaresizliğe nasıl çareler bulunduğunu yazmıştık.

Bu sefer o kadar hayati bir durum yaşanmış olmasa da nitelik bakımdan, sorunun çözülmesi önem arz etmektedir.

Kalabalık bir grup Türkiye’den Viyana’ya bayram tatillerini geçirmek için gelmiş ve 7. Viyana Bölgesindeki Hotel Kaffeemühle’e yerleşirler. Ancak daha sonra oda değişikliği isteyen grubun bir kısmına, önce çıkış yapmaları gerektiği ve diğer odalarında çıkış yapacakları söylenerek, oda değişikliğinin mümkün olacağı söylenir.

Kısa süreli bir tatil için Viyana’ya gelen grup, odaların boşalmasını beklemenin tatillerinden vakit çalmak olacağını düşünmüş olacak ki akşam döndüklerinde bu işlemi yapmayı planlamışlar.

Gece yarısına 45 dakika kala otele gelen grup, otele sadece oda kartları olanların girebildiğini fark ederler. Zira oda değişikliği için mevcut odalarının kartlarını gündüz resepsiyona teslim etmişlerdi.

Otelin ilgili görevlilerine hiçbir durumda erişemeyen grup, polis aramayı dahi düşünmüş ve bunu da başaramamıştır.

Gazeteci Efsun Tekyeten’e göre, son çare Türk temsilciliklerini aramaktı. İnternetten elçilik telefon numaraları bulunarak iletişim sağlanır.

Gazetecilerin herkesi tanıyorum ütopyasına atıfta bulunan Efsun Tekyeten, ancak bu sefer gerçekten büyükelçiyi tanıyordu. Zira Büyükelçi Ozan Ceyhun Adanalıydı. Grupta Adana’dan geliyordu.

Sonuç olarak, gece yarısı saat 02:00 sularında Viyana’da tek bir otelde yer bulamayan grup büyükelçilik tarafından o gece ağırlandı.

Unutmadan belirteyim…

Olurda olası böyle durumlarda Türk temsilcilerine erişemezseniz! Viyana’da ve hatta Avrupa’da sizlerin “gurbetçi” olarak tanımadığınız her vatandaşımız hiç tereddüt etmeden sizleri evlerinde ağırlar… | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 13.04.2024
Düzenleme: 14.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.