Konser salonuna saldırı | En az 40 kişi hayatını kaybetti

Moskova’daki bir konser salonunda kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. İlk belirlemelere göre En az 40 kişi hayatını kaybetti, rehineler var.

Konser salonuna saldırı | En az 40 kişi hayatını kaybetti

İlk bilgilere göre, Crocus Belediye Binası’ndaki olayda ölü ve yaralılar olduğu bildiriliyor.

Rusya’nın Ria Novosti haber ajansı kamuflajlı kıyafetler giyen üç kişinin otomatik silahlarla içeride ateş açtığını aktardı.

| Saldırının görüntüleri

Ancak salondan paylaşılan görüntülerde 4 silahlı kişi görülüyor.

Dışarıdan paylaşılan görüntülerde binada büyük bir yangın çıktığı anlaşılıyor.

Tass haber ajansı, salonda halen siviller olduğunu bildiriyor. Bu sivillerin salonun çatısında yer aldığı da aktarıldı.

Crocus Belediye Salonu’nda bulunanlar Rus medyasına olayla ilgili tanıklıklarını aktarıyor.

Vitaly ismindeki biri konser salonunda “teröristlerin insanlara ateş açtığını” ve sonrasında da molotof kokteyli attıklarını söyledi. Aynı kişi her şeyin yanmaya başlaması sonrası, acil çıkışa yöneldiklerini ancak burada kilitli bir kapıya rastlamaları sonrası bodrum katında kurtarılmayı beklediklerini kaydetti.

İsmini vermek istemeyen bir kişi daha çocukların da aralarında olduğu grupların kaçışı sırasında ezilmeler olduğunu aktardı.

Ölü ve yaralı sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. BBC Rusça Servisi, güvenlik güçlerine yakın 112 Kanalı’nın en az 40 ölü olduğunu bildiriyor. Bu iddia doğrulanmış değil.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova da , uluslararası topluma saldırıyı kınamaları çağırısında bulundu ve “canavarca bir suç” diye tanımladı.

Ria Novosti’ye göre, üst düzey bir Rus parlamenter, Moskova’nın konser salonundaki tüm saldırganları ve arkasındakileri bulup, cezalandıracağını söyledi.

Moskova’da havaalanı ve metro duraklarında güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığı açıklandı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, şu ana dek saldırıda Ukrayna’nın rol oynadığına dair bir işaret olmadığını bildirdi.

Yayınlama: 22.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.