Eleştirmenlerin hayran kaldığı 95 puanlı film

Eleştirmenlerin hayran kaldığı 95 puanlı film

Hayallerin Peşinde (The Peanut Butter Falcon) sinemalarda gösterime girmesinden 5 yıl sonra Netflix’in ABD’deki en çok izlenenler listesine girdi.

Tyler Nilson ve Michael Schwartz’ın yazıp yönettiği ilk film olan Hayallerin Peşinde, Down sendromlu genç Zak’in gerçek hikayesini anlatıyor ve Amerikan güreşçisi olma hayalini gerçekleştirmek için kaldığı bakımevinden kaçışını merkeze alıyor.

Eleştirmenler çok beğenmişti

Zak ve bu yolculuğunda ona eşlik eden balıkçı Tyler’la Eleanor’un dokunaklı hikayesini anlatan filmin oyuncu kadrosunda Shia LaBeouf ve Dakota Johnson’ın yanı sıra Zack Gottsagen, John Hawkes, Bruce Dern, Jon Bernthal ve Thomas Haden Church yer alıyor.

Eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanan drama, izleyiciyle sinemalarda buluşmasından 5 yıl sonra Netflix’in ABD’deki en çok izlenen filmleri arasına girdi.

Hayallerin Peşinde, 6-12 Mayıs haftasında ABD’de Netflix’te en çok izlenen 10. film oldu.

Prömiyerini South by Southwest’te yapan drama, iç açıcı yolculuğu, olağanüstü oyunculukları ve Huckleberry Finn’in modern yeniden anlatımıyla eleştirmenlerce övülmüştü.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes’da 100 üzerinden 95 gibi kusursuza yakın bir puan elde etmeyi başaran film, sinemaseverlerin de beğenisini kazanmıştı.

Kaliforniya merkezli yapım ve dağıtım şirketi Roadside Attractions, South by Southwest festivalindeki övgü dolu eleştirilerin ardından filmin haklarını satın almıştı.

Gişede sürpriz başarı

Hayallerin Peşinde, 6 milyon dolarlık küçük bütçesine ve sınırlı sayıda salonda gösterime girmesine rağmen beklentileri aşarak gişede 23 milyon doların üzerinde hasılat elde etmiş ve 2019’un en yüksek hasılat yapan bağımsız filmi olmuştu.

LaBeouf, Zack Gottsagen’le birlikte çalışmakla ilgili Channel 4’a şöyle demişti:

İçimdeki çocuk öldü ve tüm bunları aştım. Bu hız treni bir süre sonra eğlenceli gelmemeye başadı. Aynı hız trenine bindiğinizde çekiciliğini yitiriyor. Sonra, daha önce binmemiş biriyle biniyorsunuz ve bir şekilde yeniden kıvılcımlanıyor.

Hayallerin Peşinde, Netflix Türkiye’de gösterime girmedi.

Yayınlama: 18.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.