İstanbul’da başlayan bağımsız sanat yayıncılığı fuarı Fanzineist, Viyana ́da devam ediyor!

İstanbul’da başlayan bağımsız sanat yayıncılığı fuarı Fanzineist, Viyana ́da devam ediyor!

Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair, her yıl düzenlenen uluslararası bağımsız yayıncılık etkinliğidir. Fuar, sanat, tasarım, edebiyat, kültür ve daha birçok alanda kendini yayınlamak isteyenler için bir platform sunar.

Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair, 10-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında, Viyana Güzel Sanatlar Akademisi´ne ait Atelierhaus der Akademie der bildenden Künste Wien (Semperdepot) ́da, Lehargasse 6-8 adresinde gerçekleşecek.

Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair’e katılan sanatçı, bağımsız yayıncı ve sanat kurumları arasında, LibroArte (JP), Die Angewandte – Department of Drawing & Printmaking (AT), Kaunas Photography Gallery / Vilnius Art Academy (LT), Mangal Media (TR), Animal Bro (AT), Vienna Zines (AT), 51 Personae (CN), BL8D [‘blu: d] (EE), Ivy Zheyu Chen / UPON (USA), ist publishing (UA), Never Brush My Teeth (GR), Prostor (HR) ve sululu (TW) gibi dikkate değer isimler yer alacak.

Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair, 30’dan fazla ülkeden gelen 128 sanatçı & yayıncı ve 26 online katılımcı ile bağımsız yayıncılığa ilgi duyanlar için yeni eserler keşfetme, benzer düşünen kişilerle tanışma ve alandaki son trendleri ve gelişmeleri öğrenme fırsatı sunar. Ziyaretçiler, fanzinlerden sanatçı kitaplarına, çizgi romanlardan grafik romanlara kadar geniş bir yayın yelpazesi görebilirler.

Katılımcı sanatçıların yanı sıra, Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair, çevrimici sergiler, konuşmalar, konserler ve atölye çalışmaları da dahil olmak üzere çeşitli etkinlikler gerçekleşiyor olacak. Bu etkinlikler, ziyaretçilerle sanatçılar etkileşim kurma ve sergilenen eserler hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı sağlayacak.

Paralel etkinlerde ise Katya Craftsova’nın “ZUHAUSE” atölyesi, Deniz Beşer’in “In Zines We Trust” – fanzin atölyesi, Javier Lozano’nun “IT’S EASY IF YOU TRY – Bir çizgi roman yapma deneyimi”, Kunsthalle Below + AG Minimales Reisen → Paralel Protokoller: katılımcı araştırma ve günlüklerin arşivlenmesi ile ilgili “Yazı Atölyesi” gibi etkinliklerden oluşmaktadır. Ayrıca, Hüseyin Serbes’in “Post- Fotokopi: Sayısal Üretim Çağında Fanzini Yeniden Düşünmek” konulu sunumları, Letícıa Vendrame’in “Brezilya’da Performans Sanatı”, Piera İsabella Bernamonti’nin Kitap Sunumu, Efe Levent’in “Kitap Sunumu // Kaplumbağa Eğitmeni”, Laura Nußbaumer’in “Karanlık Şiir Okuması”, Wobby, Bernd Remsing’in Şiir ve Okuma etkinliği, Narzsissy / Paul*A Helfritzsch tarafından sunulan Drag Queen performansları gibi çeşitli etkinliklerde gerçekleşiyor olacak

Fuar süresince, ziyaretçiler Ueberparadis, Ali Riza Firat (Ohne Milch), YaNoMi, Evi Pribyl, Generation of Scum, RatPack: dj juhuli vs. dj ratriot, DJ Edo & Leo, Winamp Power, Quatsch mit SoSa, DIONYSOS WIZDOM THEATER, LA WASHA, Bipolar Penguins, Enesi M. ve Turbodeli gibi DJ’lerin ve müzik performanslarının keyfini çıkarabilirler.

Video sunumlar ve film gösterimlerinde ise uluslararası bağımsız yayıncılar ve fanzincilere yer verilecektir.

Ayrıca, fuar uluslararası bir sanat kitabı ve fanzin sergisi ev sahipliği yapacak. Bu etkinlikler ise fiziksel ve sanal formatlarda gerçekleştirilecektir.

Fanzineist Vienna, Deniz Beşer tarafından düzenlenen kar amacı gütmeyen bir sanat kitabı ve fanzin fuarıdır.

Hochschüler_innenschaft an der Akademie der bildenden Künste Wien (ÖH) tarafından desteklenmektedir. |© DerVirgül

fanzineist.com

Yayınlama: 06.05.2024
Düzenleme: 06.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.