TRT Türk, Avusturya’dan canlı yayın için doğru kişiyi seçti…

Ramazan ayının ilk gününde Viyana’dan canlı yayın yapan TRT Türk, iki kişiyi konuk alarak, ülkedeki Ramazan atmosferini ve Türkçe medyaya dair kısa bilgilendirmeyi seyircilerine ulaştırdı.

TRT Türk, Avusturya’dan canlı yayın için doğru kişiyi seçti…

| Adem Hüyük 

TRT Türk tarafından yayımlanan, ‘Hoş geldin Ramazan’ programı Ramazan’ın ilk gününde Avusturya’nın başkenti Viyana’dan yayın yaptı.

TRT Türk ‘Hoş geldin Ramazan’ programına genç arkadaşımız Emre Kuvvet’i davet ederek ülkedeki Türkçe habercilik hakkında kısa da olsa bilgi akışı sağlanmasını sağladı.

| TRT Türk programından görüntüler: 

 

TRT doğru kişiyi seçti

Özellikle Avrupa ülkeleri arasında Türkçe habercilik noktasında dibe vuran Avusturya’da Emre gibi gençlere ihtiyacımız olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

Toplamı beşi bulmayan Türkçe haber yapan gazeteci sayısıyla, habercilikte ve Türkçe dil bilgisinde her ülkeden geri kalan bizlerin arasından, belki sıyrılıp çıkabilecek tek bir genç habercimiz var. O da Emre Kuvvet.

Bu nedenle TRT Türk doğru seçim yapmış diyorum.

TRT yayının da “bu işi yapan başka arkadaşlarımız da var” diyerek mütevazi yaklaşım sergileyen genç arkadaşımızın önünün açılmasını temenni ediyorum. Çünkü en genç haberci Emre…

Temennim o dur ki: Köhnemiş beyinlerden, tüccar kafalardan, bir başlık bile yazamayan ancak tüm protokollerde gazeteci [haksız] itibarı gören her şeyi bildiğini sanan cahillerden uzaklaştırın ve öğretin ona gerçek gazeteciliği…

Bu yüzden onun TRT Türk programına çıkmasına gerçekten çok sevindim…

Şayet bu yola devam ederse, yolu açık olsun… |© DerVirgül

Yayınlama: 12.03.2024
Düzenleme: 12.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.