Aranan cinayet zanlısı Macaristan’da yakalandı

Avusturya’nın Wiener Neustadt kentinde 34 yaşındaki Türk vatandaşını öldürdüğü söylenen zanlı Macaristan’da tutuklandı. 42 yaşındaki cinayet zanlısının Avusturya’ya ne zaman getirileceği belli değil.

Aranan cinayet zanlısı Macaristan’da yakalandı

Pazar günü gece yarısından kısa bir süre sonra Wiener Neustadt’ta 34 yaşında bir adam vurularak öldürüldü. Polis sözcüsü Stefan Loidl bu sabah yaptığı açıklamada, başlangıçta firarda olan şüphelinin Macaristan’da yürütülen aramalar sonucunda yakalandığını ve şu anda da gözaltında olduğunu duyurdu. Şüpheli saldırgan 42 yaşında Türk vatandaşı.

Ne olmuştu?

Cumartesi’yi Pazara bağlayan gece saat 0:30 sularında gerçekleşen kanlı cinayetin işlendiği yer Wiener Neustadt Stadionstraße’de içinde sinema da bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkıydı.

Polis sözcüsü Stefan Loidl’e göre, hayatını kaybeden 34 yaşındaki kişinin belden yukarı üç kez vurulmuştu. Tabancayla işlenen suçun arka planı şimdilik bilinmiyor. Şüpheli saldırgan bir arabayla kaçtı.

Wiener Neustadt savcılığı tarafından, Avrupa çapında tutuklama emri çıkar çıkartılmasının üzerine, Macaristan’a kaçan zanlı, Macar polisi tarafından tutuklandı. Şüphelinin Avusturya’ya ne zaman nakledileceği henüz bilinmiyor.

Alacak verecek meselesi

Polis resmi olarak cinayetin nedeni hakkında bir açıklama yapmazken, Viyana ve Wiener Neustadt çevresinde yaşayanlardan edindiğimiz bilgiler, cinayetin nedeni alacak verecek meselesi olduğu yönünde. | ©DerVirgül

Yayınlama: 24.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.