Federal Demir Yolları web kamerasından leylekleri izliyor

Her ne kadar bahar Avusturya’ya henüz gelmese de baharın müjdecisi leylekler geldi. Federal Demir Yolları [ÖBB] özel oluşturduğu yuvaya yerleşen leylekleri 24 saat güvenlik kamerasından izliyor.

Federal Demir Yolları web kamerasından leylekleri izliyor

Sonbaharda sıcak bölgelere göç eden leylekler, gecen ay Avusturya’da havanın ısınmasıyla ülkeye gelmeye başlamışlardı. Aslında leylekler bu yıl olması gerektiğinden iki hafta önce geldiler.

Baharda 500 bini aşkın leylek, sürü halinde kuzeye, Finlandiya’ya kadar olan bölgelere göç ediyor. Leyleklerin göçleri 2-4 ay sürüyor ve nihayetinde üreme alanlarına ulaşıyorlar. Halk takvimine göre leyleklerin geliş zamanı (amed-i laklak) şubat sonuyla mart başı gibi gerçekleşiyor. Sezonun ilk beyaz leyleği mart ayının ilk haftasında Aşağı Avusturya eyaleti içerisindeki, Slovakya sınır kasabası Marchauen’de görüldü. Leylekler normal takvime göre biraz erken geldiler.

ÖBB yuva kurdu

Yukarı Avusturya eyaleti Perg bölgesinde tren istasyonunda Federal Demir Yolları [ÖBB] sinyal alıcı direğinde bir çift leylek yuvasında altı yumurta yatıyor. Yuvada olup bitenler bir web kamerasından takip edilebilir.

Korunan hayvanların yaşam alanlarını korumak için ÖBB, direk üzerine bir platform inşa etti.

Mart ayının sonundan bu yana yuvada altı yumurta var. Leylekler Federal Demiryolları’nın web sitesinde düzenli aralıklarla görülebilir. ÖBB’ye göre, operasyonel güvenlik nedeniyle canlı yayın mümkün değil.| © DerVirgül

Yayınlama: 07.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.