“Avusturya Kanser Raporu” yayınlandı

Salı günü “Avusturya Kanser Raporu” yayınlandı. Kanser raporuna göre, tüm kanser ölümlerinin yarısı daha iyi önleme ile engellenebilir. Kanser tedavisindeki yeniliklerin hastalara ulaştığı ve bunun da sağ kalım oranlarındaki artışlarda görüldüğü belirtildi.

“Avusturya Kanser Raporu” yayınlandı

Avusturya Kanser Yardımı Başkanı Paul Sevelda, daha iyi önleme yoluyla tüm kanser ölümlerinin yarısının önlenebileceğini söyledi.

Tüm kanser ölümlerinin yarısı daha iyi önleme ile önlenebilir

Avusturya Hematoloji ve Tıbbi Onkoloji Derneği [OeGHO] Başkanı Wolfgang Hilbe, “Avusturya’da kansere karşı yapılan mücadeleden çok ama çok gurur duyabiliriz” dedi.

Ulusal Kanser Kayıt Merkezi başkanı Monika Hackl, son yıllarda böbrek, boyun, baş ve mide tümörlerinde hayatta kalma olasılığında önemli bir gelişme elde edildiğini açıkladı.

Sevelda’ya göre önleme ve erken teşhis hala ihmal ediliyor

Sevelda’ya göre önleme ve erken teşhis hala ihmal ediliyor. Avrupa’daki tüm kanser ölümlerinin yüzde 50’sinden kaçınmak için aşağıdaki tavsiyelerin uygulanması gerekecektir: Obeziteyi önlemek için düzenli egzersiz ve Sağlıklı Beslenme, HPV, hepatit B ve C’ye karşı aşılar, Nikotin ve aşırı alkol tüketiminden kaçınmak ve önerilen erken teşhis testlerine katılmak.

Kanser hasta bakımında çığır açan yenilikler

Son yıllarda sağlık alanında çığır açan yenilikler oldu, son beş yılda etkinliği sürekli izlenen 130 civarında yeni ilaç ortaya çıktı. Aynı zamanda, kanser teşhisinin kötü haberini “sindirmekte” ve tedavi kararlarını kendileri vermek için doktorun açıklamalarını anlamakta sıklıkla güçlük çeken hastalarla teması iyileştirmek için çaba gösteriliyor. Weltermann, diğer şeylerin yanı sıra doktorları buna göre eğitmek için hastanelere giden eğitmenler olduğunu bildirdi.

Son olarak, kanser raporunun bilimsel direktörü Armin Gerger, inovasyonun gerçekleşmesi için araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. 2021’de yerel bilim adamları onkoloji dergilerindeki toplam orijinal makale sayısını 724’e çıkardı [2020’de bu rakam 670 idi]. | © DerVirgül

Yayınlama: 25.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.