Avusturya’da bir kafenin girişine İslam karşıtı yazılan sözlere tepki

Avusturya’da bir kafenin girişindeki menü tabelasına, “Domuz eti yiyen insanların kendilerini ve başkalarını havaya uçurma olasılıkları istatistiksel olarak daha az” diye yazıldı ve sosyal medyada paylaşıldı.

Avusturya’da bir kafenin girişine İslam karşıtı yazılan sözlere tepki

Salzburg eyaleti Salzkammergut’ta bir kafenin panosundaki İslamofobik slogan sosyal medyada tepkilere neden oldu. İşletmecinin, İslam karşıtı açıklamalar nedeniyle çok fazla eleştiri aldığı belirtildi.

İşletmeci kafenin girişindeki menü tabelasına “Domuz eti yiyen insanların kendilerini ve başkalarını havaya uçurma olasılıkları istatistiksel olarak daha az” diye yazdı.

Daha sonra  özür diledi

Kafenin Facebook sayfasında şöyle yazıyor: “İnternetten bir söz aldım ve bunu barımızın önündeki panomuza herkesin önünde yazdım. Her ne kadar hiciv olsa da maalesef din düşmanlığı olarak görülebileceğini sonradan fark ettim. Kamuoyundan özür diliyorum!”

İşletmeci şöyle devam etti:

“İslamfobiyi yaşamak, yaymak, hatta göstermek için hiçbir sebep yok! Bundan açıkça uzak duruyorum ve bu hatamdan dolayı bir kez daha beni bağışlamanızı rica ediyorum! Hele ki günümüz gibi hassas zamanlarda, farklı düşünen ve inanan insanlara yönelik en ufak bir ırkçılık ya da kırgınlığın bile GEREKÇEKLİĞİ YOKTUR! Tekrar affınızı diliyorum!” | ©DerVirgül

Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.