“Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın pankartları açıldı

Bursaspor-Amedspor maçında, Bursasporlu taraftarlar faili meçhul cinayetlerin sembolleri olarak nitelenen, “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterlerini açtı.

“Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın pankartları açıldı

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23’üncü haftasında Bursaspor ile Amedspor’un bugünkü karşılaşması olaylı başladı.

Maç öncesi Amedspor oyuncularına saldırı gerçekleştirilirken renkleri yeşil beyaz olan Bursaspor tribünlerinde ‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterleri açıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, posterlerle ilgili yaptığı açıklamada, görsellerin stada sokulmasıyla ilgili kamu görevlilerine soruşturma başlatıldığını ve görevlilerin açığa alındığını söyledi.

Beyaz Toros ve Yeşil

1990’lı yıllarda binlerce kişinin faili meçhul şekilde kaybettirilmesinde rolü olan JİTEM’in elemanı Mahmut Yıldırım, “Yeşil” kod ismiyle biliniyor.

Gazeteci, yazar ve Kürtlerin Apê Musa’sı Musa Anter cinayetinin planlayıcısı olan Yıldırım, İHD Başkanı Akın Birdal’ı vuranların arkasındaki isim olarak da ortaya çıkmıştı.

Beyaz Toros ise JİTEM’İN insan kaçırmak için kullandığı araç olarak biliniyor. 90’lı yıllarda binlerce muhalif Beyaz Toroslar ile kaçırılmıştı.

Yayınlama: 05.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.