İşçi Sınıfının Takımı St. Pauli | 13 yıl aradan sonra Bundesliga’ya çıktı

İşçi Sınıfının Takımı St. Pauli | 13 yıl aradan sonra Bundesliga’ya çıktı

Antifaşist kimliği ile nam salan St. Pauli evinde konuk ettiği Osnabrück’ü 3-1 yenerek sezonun bitmesine bir hafta kala Bundesliga’ya yükselmeyi garantiledi.

İlk iki sıradaki takımların doğrudan Bundesliga’ya yükseldiği Bundesliga 2’de 66 puana ulaşan lider St. Pauli, bitime bir hafta kala üçüncü Düsseldorf ile arasındaki farkı 6’ya çıkardı. St. Pauli böylece 13 yıl aradan sonra Bundesliga’ya çıktı.

Dünyanın her yerinde herkesin biraz sevdiği takım: St. Pauli

Liman işçileri ve yoksul emekçiler tarafından kurulan St. Pauli, toplumsal olaylara karşı gösterdiği tutum ile Hamburg kentinin nüfusundan çok daha fazla hayrana sahip.

Tribünlerinin sık sık Filistin’e gösterdiği destekle, “Faşistlere futbol yok” yazılı formalarıyla sahaya çıkan sporcularıyla ya da G20 zirvesini protesto etmek için gelen göstericilere stadyumda yatacak yer sunan eylemleriyle hatırlanan kulüp, gelecek sezon Bundesliga’da işçi sınıfının rengini temsil edecek.

Kurulduğu Hamburg kentinin nüfusundan çok daha fazla hayranı, takip edeni olan bir kulüp St. Pauli. Türkiye’de dahil olmak üzere birçok ülkede binlerce sempatizanını, sevenini bulabilirsiniz.

Hakkında sayısız yazı yazılan St. Pauli tribünlerinin son dönemdeki en önemli gündemi mülteciler ve Filistin. | ©DerVirgül

Yayınlama: 14.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.