Viyana Maratonu için 40.000’den fazla kayıt yapıldı

20 ve 21 Nisan tarihlerinde Viyana bir kez daha Viyana Şehir Maratonuna (VCM) ev sahipliği yapacak. 2019’dan bu yana ilk kez, çeşitli yarışmalar için 40.000’den fazla kayıt yapıldı. Destek programının her zamankinden daha renkli olacağı bugün duyuruldu.

Viyana Maratonu için 40.000’den fazla kayıt yapıldı

Henüz katılmaya karar vermemiş olanlar Cumartesi günkü yarışlar arasından seçim yapabilirler – örneğin ring bulvarı etrafındaki ilk “Viyana 5K”. Pazar günkü maraton ve yarı maraton ise şimdiden tamamen dolmuş durumda.

Avusturya maraton rekortmeni Julia Mayer yeniden yarışa katılacak. Erkekler yarışında, geçen yılın en hızlı maraton koşucusu Mario Bauernfeind, rekortmen Peter Herzog ile karşılaşacak. Peter Herzog’un uzun bir sakatlık arasının ardından yeniden formda olması bekleniyor.

Olimpiyat Oyunları nedeniyle canlı uluslararası kalabalık

Birçok kişinin Olimpiyat sınırını aşma olasılığı nedeniyle canlı bir uluslararası kalabalık beklendiği belirtildi. Ayrıca kadınlar yarışında Viyana parkur rekorundan (2:20:59) daha hızlı koşan iki katılımcı olacak. Uluslararası alanın tüm ayrıntıları daha sonraki bir tarihte duyurulacaktır.

Fanfare bestelenecek

Destek programı da büyük ölçekte planlanmaktadır. Bitişten çok sonra da devam edecek bir maraton partisi sözü verildi. Tüm güzergâh boyunca çeşitli müzik etkinlikleri ve ses sistemleri olacak. Viyana Senfoni Orkestrası üyeleri bile bir istasyonun küratörlüğünü yapacak. Orkestra ile uzun vadeli bir işbirliği de kararlaştırıldı. Gelecek yıl bir VCM fanfarı bestelenecek. Ayrıca 2026 yılında bir senfoni konseri de düzenlenecek.

Yaz aylarında Avrupa Oyunlarının tanıtımı

Ancak bu taahhüdün başka bir nedeni daha var. Amaç, Euro Games topluluk spor etkinliğini teşvik etmektir. Bu etkinlikler bu yaz ilk kez Viyana’da gerçekleştirilecek. Villa ile işbirliğinin bir süredir gündemde olduğu Salı günü teyit edildi.

Maratonda bol bol parti de olacak. Belediye Binası ve Burgtheater’daki son kilometre ve bitiş alanı, atletlerin bir kez daha alkışlanacağı “Hero Zone” olacak.

Bu arada, bu yıl katılımcıların isimleri yarış numarası üzerinde daha büyük olacak. Programda ilk kez yarış sonrası bir parti de yer alıyor. Partinin maraton akşamı 25hours Hotel’de gerçekleştirileceği açıklandı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.