Evsiz adamı ateşe veren yakalandı | “Ben ısınmak için ateş yaktım”

Avusturya’da evsiz bir adam gece yarısı uyurken yakıldı. Yakalanan zanlı, ısınmak için ateş yaktığını ifade etti. Kentin komünist belediye başkanı ise isyan ederek, evsizler için yeterince yerimiz var dedi.

Evsiz adamı ateşe veren yakalandı | “Ben ısınmak için ateş yaktım”

Avusturya’nın Graz kentinde meydana gelen olay ülkede evsizlerin durumunu yeniden gündeme getirirken, Graz polisi, cumartesi gecesi evsiz bir adamı ateşe verdiği ve ağır şekilde yaraladığı söylenen bir adamın kimliğini tespit edildiğini ve günün sonunda yakalandığını duyurdu.

65 yaşındaki şüphelinin yasadışı olarak Avusturya’da kaldığı söyleniyor.

Görgü tanıkları, saat 00.40 sıralarında, Lendplatz’taki bir kırtasiye mağazasının girişinden uzaklaşan bir adamın yanında açık renkli bir kutu taşıdığını fark ettiklerini söyledi. Hemen ardından aynı tanıklar bu giriş alanında yangın çıktığını gördüler. Görgü tanıklarının gördüğü yangın aslına yanan bir insandı.

Vücudun yüzde 25’inde üçüncü derece yanık oluştu

Adam, hayati tehlikesi olan yanık yaralanmaları geçirdi ve acil servisler tarafından LKH Graz’a götürüldü. Tedaviyi yapan doktorlara göre, adamın durumu cumartesi öğleden sonra stabildi ancak hala kritikti; Saldırıda vücut yüzeyinin yüzde 20 ila 25’i üçüncü derece yanıklara maruz kaldı. Bu nedenle yakın zamana kadar mağdurla görüşmek mümkün değil.

Şüpheli araştırıldı

Polise göre, şüpheli olarak Rusya Federasyonu’ndan 65 yaşındaki bir adam belirlendi. Avusturya’da yasadışı olarak ve daimi ikamet izni olmadan kaldığı söyleniyor.

Adam, yine cumartesi gecesi görgü tanıkları tarafından Lend karakolunun yakınında ateş yakarken görüldü ve kısa bir süre sonra olay yerinin yakınında bulundu. Yapılan incelemede bu kişinin aynı kişi olduğu ortaya çıktı. Sorgulama sırasında adam, geceleri ısınmak için ateş yaktığını itiraf etti. Ama birisini yaktığını kabul etmeyerek, kimseyi fark etmedim dedi.

Adamın taşıdığı söylenen teneke kutunun açık renkli küçük bir çanta olduğu ortaya çıktı. Lendplatz’taki olay yerinde yapılan incelemede yangını hızlandırıcı herhangi bir sıvının kullanılmadığı da ortaya çıktı. Şüpheli, Graz savcılığının talimatıyla Graz-Jakomini cezaevine götürüldü.

Graz Belediye Başkanı olaydan dehşete düştü

Graz Belediye Başkanı Elke Kahr [KPÖ], yaşanan suça büyük tepki gösterdi: “Böylesine insanlık dışı ve zalim bir eyleme söylenecek söz yok. Bu saldırı, başlarını sokacak bir çatısı olmayan ve geceyi dışarıda geçiren insanların ne kadar savunmasız olduğunu gösteriyor.”

| Graz Belediye Başkanı Elke Kahr [KPÖ]

Kahr, tüm evsizlere geceyi dışarıda geçirmemeleri için çağrıda bulundu. Tüm tesislerde hâlâ yeterli yatak mevcut: “Graz’da evsizleri desteklemek için birbirine sıkı sıkıya bağlı bir ağ var. VinziWerke, Caritas ve Graz şehri, kimsenin geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalmaması için yeterli sayıda acil uyku alanı sunuyor.”

Yangın mağduru acil barınmayı reddetti

Caritas, saldırıda yaralanan evsizin son zamanlarda düzenli olarak bakıma alındığını ve bakımının yapıldığını, en son saldırıdan önceki akşam saat 22.00 sıralarında temas kurulduğunu söyledi. Acil durum barınağında konaklama teklif edildi ancak ilgili kişi bundan faydalanmadı dendi.

Caritas ve VinziWerke artık olay nedeniyle güvenliklerinden endişe duyan herkese aktif olarak koruma sunuyor. VinziNest’ten Thomas Ferk, “Yalnızca 200’den fazla yatak kurduk ve herkesi alıp onlara koruma sunabileceğiz” diye vurguladı.

Ferk, “Biliyoruz ki Graz’da birkaç düzine evsiz var “Hala bu gönüllü evsizlik içinde yaşayan insanlar var, bunu kabul etmek zorundayız ama tahammül edemediğimiz şey bu insanların herhangi bir koruma olmadan her türlü şiddet eylemine maruz kalmasıdır” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 23.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.