“Türkiye ve Tirol, uzun süredir canlı bir ekonomik ve kültürel alışveriş içeresinde”

Avusturya’nın Tirol Eyalet Başkanı Anton Mattle, Büyükelçi Ozan Ceyhun ve Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan’ın ziyareti sonrasında, Tirol’deki Türkiye kökenli topluluk, iki ülke arasındaki yakın bağa büyük katkı sağlıyor dedi.

“Türkiye ve Tirol, uzun süredir canlı bir ekonomik ve kültürel alışveriş içeresinde”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ve ve Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan, Avusturya’nın Tirol Eyalet Başkanı Anton Mattle’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck’ta gerçekleşen görüşmede, Türkiye depremlerinde arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiple de bir araya gelen ikili, yardımlarından dolayı ekibe teşekkür etti.

“Türkiye ve Tirol, uzun süredir canlı bir ekonomik ve kültürel alışveriş içeresinde”

Görüşme sonrasında sosyal medya aracılığıyla bir mesaj yayınlayan Tirol Eyalet Başkanı Anton Mattle [ÖVP], “Türkiye ve Tirol, uzun süredir canlı bir ekonomik ve kültürel alışverişle birbirine bağlı. Özellikle Tirol’deki Türkiye kökenli topluluk, iki ülke arasındaki yakın bağa büyük katkı sağlıyor. On binlerce cana mal olan şiddetli deprem sadece beni değil, tüm Tirol halkını sarstı. Avusturya Silahlı Kuvvetlerine bağlı askerlerimiz enkaz altında kalanları aramak için günlerce deprem bölgesinde bulundu. Harika şeyler yaptın. Kriz bölgesinde yaptığınız değerli çalışmalar için bende çok teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Innsbruck’da seçim sandıkları kurulacak

Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarının yanı sıra, ülkede üç şehirde daha Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçimleri kapsamında sandık kurulmasının önü açıldığı duyurulmuştu. Yüz binin üzerinde seçmeninin yaşadığı Avusturya’da daha önceki seçimlerde başkonsoloslukların bulunduğu Viyana, Salzburg ve Bregenz kentlerinde sandık kuruluyordu.

Ancak, Graz, Linz ve Innsbruck kentlerinde sandık kurulması Türkiye Yüksek Seçim Kurulu [YSK] tarafından onaylandı.

Der Virgül’e konuşan Ceyhun, YSK, Steiermark Eyalet Başkenti Graz, Yukarı Avusturya Eyalet Başkenti Linz ve Tirol Eyalet Başkenti Innsbruck’da seçim sandıklarının kurulmasını onayladığını, ancak bunun için Avusturyalı yetkililerden onay beklendiğini belirtti. | © DerVirgül

Yayınlama: 29.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.