Antalya Sarısu’da teleferik düştü | Ölü ve yaralı var…

Antalya Sarısu’da teleferik kabini düştü. Olay yerinden ilk görüntüler geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek açıklamalarda bulunurken CHP de bölgeye heyet gönderdi. İşte son durum…

Antalya Sarısu’da teleferik düştü | Ölü ve yaralı var…

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde teleferik kabininin düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, yaralananlar olduğu bildirildi. Kaza nedeniyle büyük korku ve panik yaşandı. Çok sayıda insan kaza nedeniyle havada kaldı. Korku dolu anlar yürekleri ağza getirdi.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi’nde, kabinlerden biri henüz belirlenemeyen nedenle düştü.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.
Olayda 1 kişi yaşamını yitirdi.

Düşenlerin kimlikleri saptandı. Olayda yaşamını yitiren kişinin Memiş Gümüş (54) olduğu belirlenirken, yaralanan 7 kişinin isimleri ise şöyle;

“Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kalkış noktasına yakın bölgedeki kabinlerde bulunan vatandaşları kabinlerden indirip güvenli alana bıraktı.

Teleferikten inen bir vatandaş, bir patlama sesi duyduklarını ve şiddetli şekilde sarsıldıktan sonra teleferiğin durduğunu, ne olduğunu henüz bilemediklerini söyledi.

KAZA NASIL MEYDANA GELDİ?
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait teleferiğin direklerinden biri yerinden koparak kabine çarptı. Kabinin tabanının kopmasıyla içerisinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü.

Kazada kabinde bulunanlarda 1 kişi yaşamını yitirirken 7 kişi de yaralandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterle yaralılar olay yerinden alınarak, hastanelere götürüldü. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.

BÖCEK: 25 KABİNDE 184 KİŞİ KABİNLERDE MAHSUR KALDI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferik kazasına ilişkin açıklama yaptı. Başkan Böcek, kaza nedeniyle şu anda 25 kabinde 184 kişinin mahsur kaldığını ve kurtarılmaları için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“Öncelikle geçmiş olsun. Antalya Valiliğimiz kriz masasını hızla oluşturdu. Bu talihsiz kazada öncelikle 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya da aradı. Bursa’dan gece görüşlü helikopterler de geliyor. Şu anda 25 kabinde 184 vatandaşımız var. İnşallah en kısa zamanda onları da sağlıklı bir şekilde kurtaracağız. Allah yardımcımız olsun. Uzman ekiplerimiz burada. İnşallah kısa zamanda onların hepsini kurtarmış olacağız.”

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, Antalya’da meydana gelen teleferik kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunun 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır. AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını yürütürken, Sahil Güvenlik helikopterimiz vagonda mahsur kalan 5 kişiyi tahliye etmiş; 2 yaralının da tahliye çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Bakan Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip bir Jandarma helikopterinin ise 25 kabinde bulunan toplamda 184 kişinin tahliyesi için saat 20.00’de Aydın’dan kaza yerine intikal etmek için havalandığını belirterek, “Antalya’da çalışmaları koordine etmek üzere Arama Kurtarma Daire Başkanımız 20 kişilik Dağcı ekibiyle birlikte helikopterle bölgeye hareket etmiştir. Olaya; Antalya İl AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet ve 2 sahil güvenlik helikopteri ile toplam 110 kişiyle müdahale edilmektedir. Ayrıca Bursa İl AFAD ve JAK’tan 30 profesyonel Dağcı ekibiyle; Erzurum İl AFAD ve JAK’tan 25 dağcı ekibinin havayolu ile bölgeye sevki sağlanıyor” ifadelerini kullandı.
Bakan Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaş için Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediğinde bulundu.

CHP HEYET GÖNDERDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da teleferik faciasının yaşandığı bölgeye bir heyet gönderildiğini açıkladı.

Özel, sosyal medya hesabından Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik faciasıyla ilgili paylaşım yaptı.

Mesajına “Antalya Konyaaltı’nda teleferik faciasında yaşamını yitiren yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” diyerek başlayan CHP Genel Başkanı Özel, bölgede heyet gönderdiklerini açıkladı:

“Grup Başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcılarımız Gamze Taşcıer ve Deniz Yavuzyılmaz ile birlikte 10 milletvekilimizden oluşan heyetimiz bölgeye hareket ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve yetkililerle temas halindeyiz, kazayı detaylarıyla araştıracağız.”

Özel şöyle devam etti:

“Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras koordinatörlüğünde İstanbul, Ankara ve Muğla Büyükşehir Belediyelerimizin arama kurtarma ekipleri bölgeye hareket halinde. Kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra kamuoyunu detaylı biçimde bilgilendireceğiz.”

Özel, “Kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra kamuoyunu detaylı biçimde bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

AFAD’DAN AÇIKLAMA
AFAD, teleferik faciasına ve facia sonrasındaki çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. AFAD tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Bugün saat 17.28 sıralarında Antalya ilimiz Tünektepe mevkiinde bulunan teleferik vagonunun havada asılı kaldığı bilgisi alınmıştır. Olayda 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 7 vatandaşımızın ise yaralı olduğu bilgisi alınmıştır.

Yaralılara ilk müdahale sağlık ekiplerince gerçekleştirilmiş ve helikopterle hastaneye sevkleri gerçekleştirilmiştir. Çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanımız Vali Okay Memiş ile iki Daire Başkanımız olay yerine intikal etmiştir. Kurtarma çalışmaları AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve STK ekiplerimizden; 150 personel 2 Sahil Güvenlik helikopteri ile aralıksız devam etmektedir.

Çalışmalara destek vermek üzere Ankara, Erzurum, Bursa ve Afyon illerimizden toplam profesyonel dağcı ekibi, helikopter ve 1 Askeri Kargo Uçağı bölgeye görevlendirilmiştir. Toplam 18 vatandaşımız tahliye edilmiş olup kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı; yaralılara acil şifalar dileriz.”

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, teleferik faciasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek şunları kaydetti:

“Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için çalışmalar büyük bir dikkat ve hassasiyetle devam etmektedir.

Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiş olup, hali hazırda olay yerinde incelemelerine devam etmektedirler. Adli soruşturma, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda tüm yönleriyle sürdürülmektedir.”

Yayınlama: 12.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.