Schallenberg Hakan Fidan’la Ankara’da görüştü

Schallenberg Hakan Fidan’la Ankara’da görüştü

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg [ÖVP], iki gün sürecek Ankara ziyareti kapsamında, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la bugün ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Schallenberg, dün gittiği Ankara’da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’la da bir görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı, ziyaretin odak noktasının güvenlik politikası, yasadışı göçle mücadele ve Gazze’deki durum olacağını söyledi. Schallenberg’e İçişleri Bakanlığı Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf da eşlik etti. Türkiye, AB’nin Ortadoğu’dan düzensiz göçü engelleme çabalarında kilit bir rol oynuyor.

Avusturya Dışişleri Bakanlığından, Hakan Fidan görüşmesinin sonuçlarına dair henüz bir açıklama yapılamadı.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1790350395694309475

Güncelleme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan İsrail’in Gazze saldırılarıyla ilgili “İşgale karşı direnenler terör örgütü hareketi değildir. Bu sorunu biran önce çözmeliyiz. Yoksa Netanyahu kendiyle birlikte bölgeyi yok edecek” dedi

Bakan Fidan’ın açıklamaları şöyle:

“Terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve ortak iradenin şart olduğunu Avusturya’dan terörle mücadelemize daha yakın ve daha fazla işbirliği beklentimizin aktardık.

Her şeyden önce şunu altını çizmemiz gerekiyor; Buradaki savaş durup dururken ortaya çıkan bir savaş değildir. Bir işgal var. Uluslararası toplum bu durumda hiçbir şey yapamadı. 7 Ekim’de sivillerin öldürülmesini Türkiye olarak kınadık. İsrail’in daha sonra binlerce Filistinliyi sistematik bir şekilde öldürmesi, koca bir yerleşim yerinin yaşanamaz hale getirilmesi bir insanlık suçudur.

Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış.

İsrail’in binlerce masum Filistinliyi sistematik şekilde öldürmesi, milyonlarca insanı yerlerinden etmesi soykırım fiilidir.

“Hamas Terör Örgütü Değildir”

Hamas bir direniş hareketidir. Direniş hareketini terör örgütü olarak nitelendirmek mümkün değildir. Hamas kendi topraklarını savunan silahlı bir direniş hareketidir. Kendi devletine, kendi topraklarına, kendi egemenliğine sahip olduğu zaman hala silahtan vazgeçmiyorsa o zaman oturulur başka konulara bakılır.

“Netanyahu Dünya İçin Güvenlik Sorunu Haline Geldi”

UAD bünyesinde süren soykırım davasında Türkiye’nin ardından Libya ve Mısır da beyanını bildirdi. Uluslararası toplumun Netanyahu hükümetine baskıyı artırması gerekiyor. Netanyahu dünya için güvenlik sorunu haline geldi. Bu sorunu biran önce çözmeliyiz. Yoksa Netanyahu kendiyle birlikte bölgeyi yok edecek.” | ©DerVirgül

Yayınlama: 14.05.2024
Düzenleme: 14.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.