AK’da üç temsilciyle 19 kanun teklifi kabul ettirildi!

Arbeiterkammer [AK Wien] Viyana seçimlerine katılan HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE, işçi odaları meclisine sundukları onlarca kanun teklifi olduğunu ve bunların 19’unun kabul edildiğini söyleyerek, çalışanların desteğini istedi.

AK’da üç temsilciyle 19 kanun teklifi kabul ettirildi!

HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE Viyana ve Niederösterreich eyaletleri Arbeiterkammer yani, İşçi Odaları Birliği 2024 seçimlerinde çalışanlardan destek istedi.

Şu günlerde mektupla oy kullanma işlemlerinin başladığını belirten HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE Viyana liste başı adayı Fatih Vural, “biz gecen beş yıl süresinde sadece üç temsilciyle, AK Wien meclisine yüze yakın kanun teklifi sunmuş ve bunun 19’unu kabul edilmesini sağladık” diyerek daha büyük fraksiyonlarla yarıştıklarını söyledi.

10 Nisan ila 23 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan “Arbeiterkammer [AK]” seçimleri sonucunda temsilci sayılarının artacağına inandıklarını söyleyen Vural, “düşünü üç temsilciyle bu kadar kanun teklifi kabul ettirmişiz; daha çok temsilci sayısıyla işçileri savunan daha da çok kanun teklifi kabul ettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

AK Wien 2024 seçimleri HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE Viyana liste başı adayı Fatih Vural sözlerine şöyle devam etti:

Avusturya İşçi Odaları Birliği Viyana [AK Wien] seçimleri için, mektupla seçimlere katılacak olan çalışanlara oy pusulaları dün gönderilmeye başlandı. AK üyesi çalışanlardan, oy kullanırken kendilerini temsil edecek fraksiyonun geçmiş çalışmalarını göz önüne alarak tercihlerini yapmalarını istiyoruz. Çünkü amaç sadece seçilip orada oturmak değil, çalışanların kazanımlarına yeni kazançlar sağlamaktır. İşçilerin haklarını savunmak için gidilen işçi meclisinde, kanun teklifleri sunmak ve kabul ettirmek bizim en büyük amacımızdır. Görevimizi daha iyi yapabilmek için ise daha güçlü olmamız ve temsilci sayımızı artırmamız gerekmektedir. Bu yüzden çalışanlardan tercihlerini HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE’den yana kullanmalarını istiyoruz.” | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 30.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.