“Anneme ve Allaha hakaret etti”

Bu yılın başında Viyana’daki bir dönercide başlayan tartışma, 24 yaşında bir gencin ölümüne neden olan kavgaya dönüşmüştü. Geldiği ülkede polis memuru olduğunu söyleyen zanlıya 20 yıl hapis cezası verildi.

“Anneme ve Allaha hakaret etti”

Viyana-Margareten’de birbirini hiç tanımayan iki yabancı arasındaki bir tartışma ölümle sonuçlandı.

4 Ocak 2023 tarihindeki kavga, 24 yaşındaki bir adamın görgü tanıklarının gözü önünde sokak ortasında öldürülmesiyle sonuçlanmıştı. Polis memurları kışlık ceketinin altında vücudunun üst kısmında delik izleri bulduğunda, kurban çoktan kan kaybından ölmüştü. Ancak üç hafta kaçtıktan sonra yakalanan zanlı cinayetten yargılandı.

| İlgili haberler 

Viyana’da 24 yaşındaki genç sokak ortasında öldürüldü

Savunma avukatı efsanevi Rudi Mayer, duruşmanın hemen başında “Bıçaklamadan dolayı çok pişmansınız, değil mi?” diye sordu. Avusturya’ya 2015 yılında gelen ve asgari gelirle yaşayan Abdul A. (28) “Evet, elbette” diye kekeledi. Muhtemelen hiçbir zaman geri ödeyemeyecek olsa da geride kalanlara ödenecek 60.000 Euro’luk yas tazminatını kabul etti.

Ancak daha sonra Afganistan uyruklu zanlı ifadesine başladı: kurbanı sadece “yaralamak” istemişti.

Gerekçe: O akşam saat 22:00 sularında Reinprechtsdorfer Straße’deki bir döner kebap restoranına sarhoş bir şekilde gelen ve yüksek sesle bağırıp çağıran 24 yaşındaki genç, sanıkla girdiği tartışmada “kırmızı çizgiyi aşmıştı”.

| İlgili haberler 

Viyana’da sokakta bıçaklanarak öldürülen gencin katil zanlısı yakalandı

Afgan, “Anneme ve Allaha hakaret etti” diyerek kendi değer yargılarını açıkladı.

Ona 100’den fazla tokat atsanız da o sakinliğini korurdu. Ancak annesine hakaret edildiğinde “kafam patladı”. İyi bir boksördü, “Boks makinesinde 855 puanım var – iki kez vurursam, iki ay komada kalacağı yüzde yüz kesindir” dedi ve ağır yaralamak istemesini, suç olarak kabul etti – ama cinayet işlemek istemediğini belirtti ve kabul etmedi.

Cinayeti kabul etmeyişinin nedeni, kurbanın bıçağı gerçekten çekmiş olması ve kendisinin sadece kendini savunmuş olmasıydı. “Afganistan’da polis memuruydum ve bu nedenle saldırıyı savuşturabildim ve adamdan bıçağı alabildim. Sonra da onu bıçakladım” diye açıkladı.

Hâkim neden adamı birkaç kez ve kalbinden bıçakladığını sordu. Sanık omuzlarını silkerek “Buna benim de bir cevabım yok” dedi.

Karar: Cinayetten 20 yıl hapis cezası – nihai değil. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 23.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.