Büyükelçi Ceyhun’dan döner tartışmalarına “Viyana Döneri” vurgusu

Almanya Cumhurbaşkanının Türkiye’ye yaptığı ziyarette, beraberinde 60 kilo döner götürmesi tartışılırken, T.C. Viyana Büyükelçisi Ceyhun, Cumhurbaşkanı Steinmeier’i Viyana dönerini tatmaya mı davet ediyor?

Büyükelçi Ceyhun’dan döner tartışmalarına “Viyana Döneri” vurgusu

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, İstanbul’a yaptığı ziyarette Tarabya’da davet verdi. Davette Almanya’dan getirdiği döneri kesen Steinmeier “Döner kebap, artık Almanya’nın ulusal yemeği haline geldi” dedi.

Ancak Steinmeier’in beraberinde döner götürmesi, Alman ve Türk basınında tartışmalar yarattı. Ayrıca Almanya’dan götürülen dönerin yaprak döner olmayışı da başka bir tartışma konusu oldu.

Alman çikolatası yerine döner kebap

Ceyhun, Cumhurbaşkanı Steinmeier’i Viyana dönerini tatmaya mı davet ediyor?

T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, döner tartışmasına “Viyana döneri” vurgusuyla gönderme yaparak, “Türk Mutfağı söz konusu olduğunda mutfağımızın dünyanın en zengin ve en lezzetli mutfaklarından biri olduğunu Avrupalı dostlarımıza her fırsatta anlatmaya ve sunmaya özen göstermekteyiz!

Çok şükür, Mutfağımızın sadece “dönerden ibaret olmadığını” Avusturyalı dostlarımız çok iyi biliyorlar. Bunun için Avusturya’daki tüm Türk restoran sahiplerine teşekkür ederim!

Ancak söz konusu döner olduğunda da Avusturya’da oldukça iddialıyız. “Gerçek döner” dendiğinde birçok adres önerebilirim. Dünya çapında hakkında en çok konuşulan ve “en iyi döner” olduğu iddia edilen döner de Viyana’da.” İfadelerine yer verdi.

Büyükelçi Ceyhun’un sosyal medya hesabından paylaştığı bu sözler, konumundan dolayı açıkça Cumhurbaşkanı Steinmeier’i Viyana dönerini tatmaya davet etmediği, ancak bu şekilde davette bulunuyor yorumlarına neden oldu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.