Büyükelçiden cesur gençlere tebrik ve tavsiye

Viyana’da çocuk parkında ateş edenleri etkisiz hale getiren Uğur ve Durmuş’a, cesaretlerinden dolayı plaket veren T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, tehlikeli durumlarda polisin gelmesini beklemeyi ve müdahale etmemeyi tavsiye etti.

Büyükelçiden cesur gençlere tebrik ve tavsiye

Geçtiğimiz salı günü Viyana 10. bölgesindeki Arthaberpark’ta silah sesleri duyulmuş ve olay yerine özel polis timleri intikal etmişti.

İki çete arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu çıkan, bıçak ve kurusıkı tabancaların da kullanıldığı kavga, parkta oynayan çocukların silah seslerinden dolayı paniğe kapılmasına neden olmuştu.

Olay anında parkta olan Uğur Özay, Durmuş Ünal ve Umar Ali Elimov, çocukların yaşadığı paniğe şahit olduklarından dolayı, ateş eden gençlere müdahale etmiş ve polis gelene kadar etkisiz hale getirmişlerdi.

| Olayın görüntüleri

 

Ceyhun’dan cesur gençlere tebrik ve tavsiye

Çarşamba günü T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun tarafından Uğur Özay ve Durmuş Ünal’a cesaretlerinden dolayı birer plaket verildi.

Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert’inde hazır bulunduğu büyükelçilikte konuşan Büyükelçisi Ozan Ceyhun, gençlerin davranışının taktir edilmesi gerektiğini belirterek, ancak herkes tarafından örnek alınmaması gerektiğini vurguladı.

Ceyhun, böyle tehlikeli durumlarda polisin olaya müdahale etmesini sağlamak veya beklemenin daha doğru olacağını belirterek, iki gence ithafen, “belki sizler sporcusunuz ve elinde bıçak ve tabanca olan kişileri etkisiz hale getirebilirsiniz. Ancak bunu herkesin yapamayacağını unutmamak gerekmektedir. Bu nedenle emniyet güçlerinin bu gibi tehlikeli durumlarda müdahale etmesini beklemek en doğru davranış olacaktır” diye konuştu.

Viyana’da gençlik çeteleri varsa, onlara karşı duran gençlerde var!

“Bugün olsa yine aynı şeyi yapardım”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Durmuş Ünal, “benim de bir çocuğum var! Parkta çocukların korku içerisinde kaçışlarını gördüğümde müdahale etmem gerektiğimi düşündüm. Bugün yine aynı şeyle karşılaşsam yine müdahale etmeye çalışırım” dedi.

Saldırganın kendisine bıçakla saldırdığını söyleyen Ünal, ceketim kesildi ama bana bir şey olamadı diye konuştu.

“Umar Ali Elimov saldırganların kendi aralarında konuştuklarını anladığını söyleyen Uğur Özay, bizim aramızda onların lisanını bilen birinin olması onları sanırım korkuttuğunu” düşünüyor.

Saldırganlara çocuk parkında silahla ateş edemezsiniz diye uyarıda bulunduklarını söyleyen Özay, “uyarımızdan sonra saldırganların hedefi olduk. Bizim korkmamızı bekliyorlardı. Ancak korkmadığımızı görünce kaçmak istediler. Bizde polis henüz gelmediğinden onları yakalayarak yere yatırdık ve polise teslim ettik” diye konuştu.

Her ikisi de Avusturya vatandaşı. Uğur Özay Tokat’tan, Durmuş Ünal ise Ankara’dan gelen ailenin çocukları.

Ozan Ceyhun gençlere plaket verdikten sonra, tekrardan tehlikeli vakalarda müdahale etmek yerine polisin gelmesini beklemek gerektiğini tavsiye etti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.