“Çocuğumuzu okula giderken çetelerden kendimiz koruyoruz!”

Viyana’da tehlike arz eden gençlik çeteleri haberimizden sonra bize ulaşan bir anne, çocuğunun okula giderken bu gençler tarafından darp ve gasp edildiğini söyledi. Anne Viyana polisini bu konuda yetersiz buluyor.

“Çocuğumuzu okula giderken çetelerden kendimiz koruyoruz!”

Salı günü “Genç çeteler Viyana’da terör estiriyor” başlıklı haberimizde, Viyana’nın belirli meydan ve parklarında bir araya gelen gençlerin gasp, darp, uyuşturucu ve haraç almak gibi faaliyetlerde bulunduğu yer almıştı.

Viyana’da yaşayan her milletten oluşan bu çetelerin yaş ortalaması ise daha ürkütücü. 13 yaş ila 22 yaş arasında değişen gençlerin genellikle meslek sahibi olmadığı ve dar gelirli ailelerin çocukları olduğu görülüyor.

Genç çeteler Viyana’da terör estiriyor

“Kendi imkanlarımızla çocuğumuzu koruyoruz”

Viyana Brückenschule’ye giden bir öğrencinin annesi Der Virgül’e ulaşarak, haberde sözü edilen çetelerin saldırısına uğradığını belirtti.

Liesinger Platz çevresinde oturduklarını söyleyen anne, çocuğu okula giderken bu çeteler tarafından önce darp sonra da gasp edildiğini ifade etti. Olayı polise bildirdiklerini söyleyen anne, “büyük bir ihtimalle” yaşları küçük olduğundan ceza vermeden serbest bıraktığını ileri sürdü.

Çocuklarına saldıran gençlerin Afgan, Suriye ve Sırbistan uyruklu gençlerden oluştuğunu ve iki saldırganın isimlerini kendi imkanlarıyla öğrendiklerini söyledi.

Polisin gerçek anlamda artık görevini yapmasını isteyen anne, masum çocukları gasp ve darp eden bu çetelerin dağıtılması ve gereken cezaların verilmesini istedi.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

 

Yayınlama: 28.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.