Favoriten Belediyesinden 60. Yıl Vefası

Favoriten Belediyesinden 60. Yıl Vefası

Avusturya ile Türkiye arasında 15 Mayıs 1964 yılında imzalanan işgücü anlaşması [Abkommen zwischen der Republik Österreich und der Türkischen Republik über die Anwerbung türkischer Arbeitskräfte und deren Beschäftigung in Österreich] vesilesiyle, Viyana-Favoriten Başkanı Marcus Franz [SPÖ] ve Favoriten ilçe belediye meclis üyesi Muhammed Yüksek, Favoritenli Yusuf amcayı ziyaret etti.

| Favoriten Başkanı Marcus Franz’ın, Favoriten’i tanıtan kitabı verirken

İki tarafından yapılan açıklamada: Bugün Favoritenli Yusuf’a yaptığımız ziyaret bizim için büyük bir onurdu! Yusuf aslen Türkiye’nin Sakarya ilindendir! Bugünkü ziyaret, misafir işçi ailelerinin kişisel hikayelerini ve başarılarını onurlandırmak için harika bir fırsat sunuyor. 30 yılı aşkın süredir metal sektöründe çalışan Yusuf, nesiller boyu misafir işçilerin ne kadar katkıda bulunduğunu gösteriyor. Zorluklara ve sıkı çalışmaya rağmen olumlu karizmasını korudu ve birçokları için bir rol model oldu.

Dört oğlu, sonraki nesillerin aldığı çeşitliliği yansıtıyor. İkisi onu işçi olarak takip ederken, diğer ikisi serbest meslek hayatına atıldı ve bugün hala başarılılar.

Bu aile hikayesi, Avusturya ile Türkiye arasındaki işe alım anlaşmasının etkisini gösteren birçok örnekten sadece bir tanesi. Misafirperverliği için teşekkür ediyor, kendisine hak ettiği bir emeklilik diliyoruz.” dendi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 16.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.