Huzurevinde tecavüze uğramıştı | 93 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Viyana’da bir huzur evinde kalan yaşlı kadın önce tecavüze uğramış daha sonra değerli eşyaları çalınmıştı.

Huzurevinde tecavüze uğramıştı | 93 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Ekim 2023’te Viyana-Wieden’de bir huzurevi sakininin acımasızca soyulması ve tecavüze uğramasının ardından 93 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Bir ay sonra bulunan şüpheli halen soruşturma altında.

Soruşturma sonucunda 25 yaşında bir Cezayirlinin başka bir suçtan dolayı Linz’de cezaevinde olduğu tespit edilmişti.

Viyana savcılığı, 25 yaşındaki Cezayirlinin tehlikeliliği hakkında da bilgi verecek bir uzman görüşü bekliyor. O sırada 92 yaşında olan kadının ifade verdiği bilinmekte.

Adam 11 Ekim günü akşam saat 18.00 sularında yaşlı kadının dairesine girmiş, mağdura saldırmış ve onu yatağa sıkıştırmıştı. Akabinde cinsel saldırının gerçekleştiği söyleniyor. Fail daha sonra değerli eşyalar için odayı aramış ve ganimetle kaçmadan önce kadının vücudundan mücevher parçalarını ve kol saatini koparmıştı. Bir bakıcı yaralı kadını bulmuş ve acil servis ile polise haber vermişti.

DNA izleri 23 yaşındaki faile ait

Olay yerindeki DNA izleri daha sonra Yukarı Avusturya’da [OÖ] araba hırsızlığı suçundan 18 Ekim’den beri cezaevinde bulunan bir mahkûma ulaştı.

23 yaşındaki mahkûmun Linz’deki evinde, Linz ve Viyana’daki suç mahallerine kadar takip edilebilen mücevher ve elektronik eşya gibi çeşitli çalıntı eşyalar bulundu. Bunlar arasında 92 yaşındaki Viyanalı kadına ait çalıntı mücevherler de vardı. Adam şu ana kadar Viyana’daki soygunu itiraf etti.| ©DerVirgül

Yayınlama: 24.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.