Ludwig depremzedelere vize kolaylığını destekliyor

Depremzedelerin Avusturya’ya geçici olarak kabul edilmesi konusunda başlayan tartışmalara, başbakandan sonra, Viyana Eyalet Başkanı Michael Ludwig’de katıldı.

Ludwig depremzedelere vize kolaylığını destekliyor

AB Parlamentosu Birinci Başkan Yardımcısı Othmar Karas [ÖVP], depremzedelerin Avusturya’ya geçici olarak kabul edilmesi yönünde konuşarak, Almanya örneğini göstermişti.

Ancak ÖVP’li Othmar Karas’ın bu fikri Şansölye Karl Nehammer [ÖVP] tarafından kabul görmemişti.

Nehammer salı günü gazetecilerle yaptığı açıklamada, amacın insanları mümkün olduğunca yerinde desteklemek olması gerektiğini söyledi ve fikre karşı olduğunu belirtti.

Michael Ludwig destekliyor

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig [SPÖ], partisinin Viyana-Favoriten meclis üyesi Muhammed Yüksek [SPÖ] tarafından ortaya atılan, depremzedelerin Avusturya’daki yakınlarının yanlarına gelmelerinin kolaylaştırılması fikrine katıldığını söyledi.

Ludwig Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketinin boyutunu hayal etmek zor. Hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde yardım edilmelidir! Birçok siyasi grup tarafından vizelerin geçici olarak kolaylaştırılması teklifini mantıklı olduğunu düşünüyorum” dedi. | © DerVirgül

Yayınlama: 15.02.2023
Düzenleme: 15.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.